×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Систематичен преглед публикуван в Phytotherapy Research, съобщава за ползи при потушаване на менопаузалните симптоми при употребата на соя, червена детелина и други растителни екстракти

Според Националните здравни институти около 25 милиона жени навлизат в менопауза всяка година в световен мащаб. Симптомите варират, но включват безсъние, горещи вълни, тревожност, сърдечен дискомфорт и вагинална сухота. Често срещано лечение за тези симптоми е хормонозаместителната терапия (ХЗТ), но тя може да има сериозни странични ефекти, включително рак и сърдечносъдови заболявания, според авторите на изследването.

Растителни екстракти и менопауза

Растителните екстракти могат да се използват като заместител на ХЗТ и проявяват по-малко странични ефекти. Въпреки че механизмът на действие не е напълно изяснен, изследователите смятат, че фитоестрогените в естествените съединения проявяват естрогеноподобни дейности в тялото, чрез свързване с естрогенните рецептори, което помага да се модулира производството на хормони.

В допълнение на соята и червената детелина, проучванията показват, че и други хранителни добавки, получени от растения, като семена от копър и жълт кантарион, подобряват симптомите на менопаузата.

Проучването

Систематичният преглед и мета анализът включват рандомизирани, плацебо контролирани клинични проучвания. За качествена оценка се включват 67 проучвания. За количествена оценка се използват 54 доклада от 61 проучвания. Жените, които вземат участие в проучванията са на възраст между 38 и 85 годишна възраст, а мерките включват дневна честота на горещите вълни, както и въпросници за индекса на Куперман (KI), скалата за оценка на менопаузата (MRS) и скалата на Грийн Климактериум (GCS).

Прегледът показа, че “консумацията на хранителни добавки от растителен произход ефективно облекчава СН (горещи вълни),които са представителен симптом на менопаузата”, пишат авторите. “ Освен това се наблюдава значително подобрение в резултатите от различните видове въпросници, включително KI, MRS, GCS, които обективно оценяват симптомите на менопаузата.”

Според авторите тези резултати се дължат главно на естрогенните ефекти на изследваните растения.

Последващият мета анализ показва, че групата с хранителните добавки има значителни подобрения във всички резултати от въпросниците в сравнение с плацебо групата.

“Тези резултати показват, че консумацията на различни хранителни добавки може цялостно да облекчи симптомите на менопаузата”, заключва проучването.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.