Search
Филтрирай по...

Одобрено е ново лекарство срещу рак на простатата

Лекарственият продукт, наречен Ztandi (ензалутамид), е одобрен за употреба от американската Агенция за храни и лекарства – FDA при пациенти с метастазирал рак на простатата, които вече са приемали хормонална и химиотерапия. В момента новото лекарството, разработено от Meditivation и Astellas Pharma, се изпитва при пациенти с рак на простатата в ранен стадий. Ztandi възпрепятства растежа на раковите клетки, стимулиран от тестостерона.

Ztandi е най-новото лекарство, доказало, че може да удължи живота на тези пациенти, заяви  д-р Ричард Паздур, директор на Отдела за хематологични и онкологични продукти в Центъра за оценка и изследване на лекарствата. От FDA обявиха, че пациентите приемали Ztandi имат средна преживяемост от 18,4 месеца, в сравнение с 13,6 месеца за пациентите, приемали плацебо.

Д-р Дейвид Крофърд, ръководител на Департамента за урологична онкология в Университета в Колорадо, смята, че това е само началото на поредицата от успехи с това лекарство и че в близко бъдеще то ще бъде прилагано и при ранен стадий на рак на простатата.  Meditivation обявиха, че започват продажбата на Ztandi в САЩ в средата на септември на цена от 7450 долара за едномесечен курс на лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top