Search
Филтрирай по...

Холистичен масаж

Холистичен масажОт техническа гледна точка това е класически европейски масаж, но с интегрирани в него холистични принципи. Холистичният масаж действа по-дълбоко и притежава редица нови за класическия масаж елементи на целебно действие. Това е цялостен метод, оказващ целебно въздействие на всички нива: физическо, духовно, емоционално.

Ефективността на холистичния масаж се състои в това, че той активира процесите на естествена саморегулация в тялото: включват се естествените механизми за пречистване и възстановяване на организма, подобрява се мозъчното кръвообращение, увеличава се подвижността на ставите. Методът оказва прекрасно въздействие както върху деца, така и върху възрастни. Той успокоява емоционалното раздразнение и облекчава свързаните с него физически нарушения.

Във всеки един момент от живота тялото въплъщава особеностите на личността и нейните психологически проблеми и конфликти. Емоционално значимите преживявания се запечатват в неговата „памет” и се превръщат в защитна „мускулна черупка”. Тази черупка блокира жизнената енергия, емоциите, силите и способностите. Тя ограничава подвижността и ресурсите на жизненото тяло. Качеството на живот се влошава, а податливостта на организма към заболявания се увеличава.

Как въздейства холистичният масаж?

Преди всичко холистичният масаж снема общото мускулно напрежение и напрежението на подсъзнателно ниво, натрупано в резултат от многобройни небалансирани физически натоварвания и пребиваване в стресогенна среда. Той укрепва имунната система, възпрепятства натрупването на шлаки и оказва подмладяващо въздействие върху организма. Холистичният масаж подобрява качеството на съня и възстановява енергийния потенциал. Той възстановява душевното равновесие и предпазва организма от физически и психически заболявания.

Ревита Ви препоръчва:

Кокосово масло, 474 mg

2 thoughts on “Холистичен масаж”

 1. Здравейте,
  Искам да попитам в Бургас прави ли се някъде такъв масаж. Дайте ми адрес или телефон.

  1. Мария Радоева

   Здравейте,

   За голямо съжаление нямам представа къде има подобни центрове за холистичен масаж. Съветвам ви да потърсите в интернет или да попитате служител от такова студио за масажи. Жалко, че не мога да бъда полезна.

   Поздрави и хубав ден!

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top