×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Цяла година мислим за дългите лежерни разходки, безгрижното препичане на слънце и дългите вечери с приятели...Ех, сладостта да не правиш нищо...И е сладко за около два-три дни. Често след първоначалното удоволствие ни обзема безпокойство, започваме да се вглъбяваме в лични проблеми, да изпитваме чувство за вина, че не правим нищо.

Защо е така? Защото не знаeм как да почиваме! Проучване показва, че не ни е толкова забавно по време на отпуска, колкото сме си представяли. Според Mihaly Csikszentmihalyi, автор на книгата "Отключи инстикта" и професор по психология и мениджмънт в университета Клермонт, Калифорния, хората са по-удовлетворени, когато се фокусират върху работата си, отколкото по време на неангажираща почивка. Докато работят, хората се чувстват по-креативни и нащрек, защото са изправени пред предизвикателства и трябва да използват своите умения, за да ги преодолеят.

"След като излязат в отпуска, тяхната мотивация рязко спада. Чувстват се пасивни и скучаят, защото, вместо да почиват пълноценно, те пилеят времето си в гледане на телевизия и „висене“ по заведения."

Според Mihaly Csikszentmihalyi повечето хора ще намерят почивката за по-стимулираща, смислена и релаксираща, ако се занимават с хоби, което да ги държи в тонус. Релаксацията е състояние на ума и може да бъде постигната навсякъде, независимо дали сме на море, планина или вкъщи.

Да не правиш нищо не е почивка!

Mihaly Csikszentmihalyi казва, че хората се чувстват най-добре, когато са обвързани с някаква активност или мисловна дейност. Почивката е подходящо време да се научите да играете тенис или да прочетете онези три книги, които смятате за важни, или пък да прекарате приятно времето си с децата. Най-добрата почивка е, когато правите нещо ангажиращо, но различно от нещата, които правите в ежедневието си.

Помислете, планирайте и го направете!

Помислете какво искате да правите и го направете! Изберете си занимания, които ще поддържат интереса Ви.

Кажете „Не!“ на стреса, като планирате добре и на време!

Вариантът: „Ще измислим какво да правим, когато стигнем там“, почти никога не работи, защото се оказва, че никой не иска да взима решения за общата почивка. Затова преди да тръгнете на път проучете какви възможности за туризъм има и направете списък на места за посещения и забавления. И след това изберете няколко от тях.

Ако сте в Рим, правете като римляните!

Не ограничавайте почивката си само до разходки, шопинг и други стандартни неща. Може да стимулирате сетивата си и да възбудите любопитството си като прекарате малко време с местните хора. Ще се изненадате колко хора го правят и се чувстват наистина добре! Фестивали, местни концерти, супермаркети – това са малка част от местата, където може да се смесите с местните и да се почувствате наистина различно от обикновено.

Мини ваканциите могат да бъдат добър варинт за почивка!

Много хора предпочитат по-кратките ваканции. Независимо дали е са пет дни или само за уикенд, екскурзиите могат да „презаредят батериите“ успешно.

Еднодневните екскурзии могат да ви подействат релаксиращо също. Често се случва да нямаме достатъчно средства за почивка и това ни кара да се чувстваме зле и да си развалим лятото. Липсата на достатъчно пари не е причина да не се забавлявате! Ако сте си вкъщи през отпуската, не я прекарвайте на дивана или като боядисвате стените, а проучете какво интересно ще се случва в населеното място, в което живеете. Винаги може да си направите и пикник в парка или да посетите някой музей или галерия и да се престорите, че сте турист в собствения си град!

Отговорете си на следните пет въпроса, преди да тръгнете на почивка, за да сте сигурни, че ще избегнете стреса!

  1. Вашите планове за почивка реалистични са?

  2. Планирали ли сте време за непредвидени дейности?

  3. Знаете ли с какъв бюджет точно разполагате?

  4. Каква е комуникацията в семейството или с хората, с които ще почивате? Често по време на ваканция се зараждат конфликти. Бъдете готови на компромисни решения.

  5. Оттегчавате ли се по време на пътуване? В колата или в самолета, отделете време за поговорите с близките си. Това ще подейства положително на отношенията Ви.


 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.