×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Куркумин

 

 

Теракурмин е специално разработена форма на куркумин - жълтия пигмент в куркумата, основна съставка на кърито. Куркуминът показва изключителни свойства и много добри резултати при редица експериментални и клинични изследвания, но неговите ефекти доскоро бяха значително ограничени поради слабата му абсорбция.

 

Проучванията са категорични, че Теракурмин е най-биодостъпната форма на куркумин, разработвана до момента, както и че това е достатъчна предпоставка за значителен пробив. Много от благоприятните му ефекти за организма са свързани със способността му да действа като антиоксидант, възстановявайки баланса при редица клетъчни функции.

 

Разнообразните ползи от куркумина. Резултатите от редица изследвания доказват, че позитивните ефекти от куркумина се отличават с изключителна вариативност, т.е.  той подпомага множество функции на различни системи в човешкото тяло. Тези негови свойства са доказани в различни експерименти, проведени предимно върху клетъчни култури и различни животни.  От една страна, те доказват положителните ефекти от употребата му, от друга изтъкват и основния му недостатък – сравнително слабата му  степен на абсорбция. Именно във връзка с това, в последно време се разработват няколко нови типа куркуминови продукти, като главната цел е да се подобри усвояването на този елемент на  клетъчно ниво и по-бързото му преминаване в кръвта.

 

Най-напредналата разработка към настоящия момент носи името Теракурмин. Усвояемостта на куркумина в продукта Теракурмин  е значително по-добра от тази на много други продукти, като при това разработката му е изцяло натурална.

 

Първата стъпка в подобряването на абсорбцията на куркумина е намаляването на големината на частиците му. Средният им размер при обикновения куркумин е около 22,75 µm. При Теракурмин той е редуциран повече от стократно до 0,19 – 0,30 µm. Следващият етап е смесването на намалените по размер куркуминовичастици с естествени емулгатори, подпомагащи  получаването на смес с висока степен на биодостъпност, която впоследствие се изсушава. В резултат на целия този процес, се постига чувствително увеличаване на абсорбцията на куркумина, в сравнение с всички останали търговски марки, тествани до настоящия момент. Става въпрос не само за проценти предимство, а за в пъти по-висока усвояемост на Теракурмин. Ясно е, че колкото по-добра е абсорбцията му, толкова по-забележими и подчертани са ефектите от приемането му. Това се дължи на постигането на оптималната му концентрация на кръвно и клетъчно ниво при употребата на Теракурмин -  нещо, което на този етап е трудно постижимо с употребата на други търговски марки, съдържащи куркумин.

 

Теракурмин повишава нивата на „свободния” куркумин. Освен че не се абсорбира достатъчно ефективно, куркуминът се метаболизира прекалено бързо в черния дроб. При измерване на нивата му в кръвта по време на различни експерименти стойността му се изчислява на базата на общия брой метаболити с наличие на куркуминоиди. Изследванията категорично показват, че Теракурмин засега е единствената формула, способна да увеличава нивата на т.нар. „свободен” куркумин в кръвта. И тъй като той е значително по-активен в сравнение с куркуминовитеметаболити, Теракурмин не само се абсорбира по-успешно, но носи и допълнителни ползи за здравето в сравнение с останалите форми, поради по-бавното му разграждане в черния дроб.

 

Какви са ефектите на Теракурмин върху здравето? Както вече стана ясно, тъй като Теракурмин повишава многократно абсорбцията на куркумина в организма, той способства за увеличаване на всички ползи за организма, които по принцип носи елементът куркумин. Редица клинични изследвания, проведени с Теракурмин показват че основните ефекти от редовния му прием се отнасят до поддържането на правилното функциониране на редица системи в организма, предотвратяване на различни тъканни увреждания, както и подпомагане на чернодробната и сърдечно-съдовата функции.

Продуктът Теракурмин, източник на специалния екстракт от куркума, е разработен от Natural Factors - канадска компания, част от индустрията на хранителни и диетични добавки от около 50 години насам.

 

За да разберете повече за Теракурмин, вижте продукта тук:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.