×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Смятам, че няма жена, която да не е чувала, че сънят влияе на теглото и. Някои от нас вярват, че сънят се отразява върху килограмите ни, други не. Но къде всъщност е истината?
Ролята на съня за контрол на теглото по-често се подценява. Има обаче доказателства, че качеството и количеството на вашия сън, може значително да повлияе не само на теглото ви, но и на способността ви да го поддържате или губите


Разбиране на влиянието на съня върху теглото

Сънят не е предназначен само за почивка и възстановяване, тъй като той е неразривно свързан и с нашия метаболизъм и следователно с нашето тегло.

Сънят може да повлияе на теглото ви по два основни начина:

  • Може да повлияе върху функционирането на хормоните, които контролират апетита ви. Когато сте лишени от сън, тялото ви увеличава производството на грелин- хормон, който стимулира апетита и намалява производството на лептин- хормонът, който ви кара да се чувствате сити. Това в крайна сметка може да доведе до прекомерна консумация на храни, особено на такива с високо съдържание на захар и мазнини.
  • Липсата на сън може да повлияе на метаболизма ви. Метаболизмът е процесът, чрез който тялото превръща храната, която ядете, в енергия. Когато не спите достатъчно, този процес може да стане по-малко ефективен, което в крайна сметка може да доведе до наддаване на тегло.

Сън и загуба на тегло- основната връзка

Проучванията показват много силна връзка между продължителността на съня и количеството загубена мастна маса. Тези, които спят по-дълго, губят повече тегло и по-специално повече мазнини. От тук следва, че определена продължителност на съня има пряко влияние върху увеличаването или загубата на тегло.

Сънят е от съществено значение за регенерацията на нашето тяло и цялостното ни здраве. Докато спим, телата ни работят усилено, за да поправят и възстановят телесните си системи- процес от решаващо значение за управлението на теглото. Ключовата роля на съня за контрол на теглото е ясно доказана.

Как в действителност липсата на сън може да увеличи килограмите ни?

Интересното е, че затлъстяването е свързано с липсата на сън.

Недостатъчният сън може да:

- промени хормоналния баланс

- да стимулира апетита

- да доведе до избор на по-малко здравословна храна

Сънят не е само почивка – той играе решаваща роля в борбата със затлъстяването. Това е твърдение, подкрепено от д-р Естра Тасали, автор на едно от изследванията, което свързва съня и контрола на теглото. Според нея добрият нощен сън помага на мозъка и тялото да контролират теглото, което е от съществено значение за отслабването.

Истината за безсънието и затлъстяването

Д-р Естра Тасали предполага, че сънят е основен елемент в борбата срещу затлъстяването. Тук е важно да се отбележи, че липсата на сън не само ви кара да се чувствате уморени. Това може също да доведе до неконтролируем глад, насърчавайки лека закуска (по всяко време на деня), което от своя страна може да доведе до наддаване на тегло. Ето защо сънят играе ролята на тих, но мощен съюзник в загубата на излишни килограми.

Просто казано, липсата на сън може да подкопае усилията ви за отслабване, създавайки порочен кръг, който може да бъде трудно да се прекъсне. Освен това, ефектите от липсата на сън не се ограничават до наддаване на тегло и затлъстяване. Други сериозни здравословни усложнения, като диабет, хипертония, сърдечна недостатъчност и когнитивни проблеми, също могат да бъдат свързани с недостатъчен сън.

Да позволите на тялото си да се наслаждава на спокоен сън е една от най-ефективните стратегии за поддържане на здравословно тегло и избягване на затлъстяването. Сънят не само може да ви помогне да отслабнете, но и да се поддържате във форма- както физическа, така и психическа. Следователно, адекватната почивка през нощта трябва да бъде неразделна част от всеки план за контрол на теглото.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.