Search
Филтрирай по...

СПИН


Засега при това заболяване стандартната и алтернативната медицина играят само помощна роля. При болни от СПИН алтернативната медицина цели подобряване качеството на живот и осигуряване на оптимално здравословно състояние. Билките, минералите и витамините могат единствено да увеличат шансовете за по-продължителен живот.
Изключително важни са билките подсилващи имунната система. Техният прием трябва да започне възможно най-рано. Полезни са и билките, които подпомагат функцията на надбъбречните жлези, както и тези с антиоксидантно действие.
Билковите средства могат да помогнат и за намаляване вероятността от възникване на вторични инфекции и усложнения. В този случай се препоръчва приема на чесън. Билките предпазват от вредните последствия от лекарствата приемани при СПИН. Установено е, че екстрактът от магарешки бодил намалява страничните ефекти на лекарствата и подпомага функцията на черния дроб.
Билките, които могат да подпомогнат оптималната функция на имунната система, са:

 • екстракт от чемширово дърво – изследванията показват, че това средство помага за намаляване на страничните ефекти на болестта и забавя нейната прогресия;
 • сибирски женшен;
 • астрагал – помага за производството на бели кръвни клетки след химиотерапия, мощен имуномодулатор – нормализира функцията на имунната система;
 • екстракт от женско биле.

Билките с антимикробно действие, които помагат при вторичните инфекции включват:

 • чесън;
 • вода за уста с масло от чаено дърво.

За подпомагане функцията на черния дроб е най-подходящо използването на екстракт от магарешки бодил.
Хранителните добавки, които могат да подобрят общото състояние на хора, страдащи от СПИН, включват такива с антиоксидантно действие. Освен това, не трябва да се забравят флавоноидите. Това са препоръчителните дневни дози за различните хранителни добавки, които са необходими:

 • селен – 200 микрограма;
 • витамин Е – 400 IU;
 • витамин А – 10 000 IU;
 • витамин С – 1 грам 3-5 пъти;
 • витамин В12 – 1 000 микрограма;
 • фолиева киселина – 800 микрограма.

Освен посочените вече хранителни добавки може да се приемат допълнително витамин В1, В6, N-ацетил цистеин, глутамин, L-карнитин, метионин.
От изключителна важност при болни от СПИН е поддържането на постоянно тегло. Прекалено ниското тегло е много опасно. Обърнете се към вашия лекар, ако рязко губите тегло или страдате от диария.
Добре повлиява вегетарианската диета. Тя обаче не е препоръчителна, ако имате отслабена имунна система. Бъдете много внимателни с приема на недобре сварени или печени храни. Уверете се, че суровите храни, които приемате са добре измити предварително. Избягвайте консумацията на рохки яйца и сурово мляко. Препоръчват се подправки като чесън и куркума, които подсилват имунната система.
Много важно за страдащите от СПИН е тяхното психическо състояние и позитивна нагласа. Препоръчва се практикуването на йога, медитация, акупунктура, акупресура и масаж.

Ревита Ви препоръчва:

Сибирски женшен (корен), 410 mg

Астрагал (корен), 470 mg

Женско биле (корен), 450 mg

Чесън (луковица), 580 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Л–карнитин, 500 mg

Куркума, 500 mg

Млечен бодил, 355 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Тисилин 175 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top