Search
Филтрирай по...

СПИН


Засега при това заболяване стандартната и алтернативната медицина играят само помощна роля. При болни от СПИН алтернативната медицина цели подобряване качеството на живот и осигуряване на оптимално здравословно състояние. Билките, минералите и витамините могат единствено да увеличат шансовете за по-продължителен живот.
Изключително важни са билките подсилващи имунната система. Техният прием трябва да започне възможно най-рано. Полезни са и билките, които подпомагат функцията на надбъбречните жлези, както и тези с антиоксидантно действие.
Билковите средства могат да помогнат и за намаляване вероятността от възникване на вторични инфекции и усложнения. В този случай се препоръчва приема на чесън. Билките предпазват от вредните последствия от лекарствата приемани при СПИН. Установено е, че екстрактът от магарешки бодил намалява страничните ефекти на лекарствата и подпомага функцията на черния дроб.
Билките, които могат да подпомогнат оптималната функция на имунната система, са:

  • екстракт от чемширово дърво – изследванията показват, че това средство помага за намаляване на страничните ефекти на болестта и забавя нейната прогресия;
  • сибирски женшен;
  • астрагал – помага за производството на бели кръвни клетки след химиотерапия, мощен имуномодулатор – нормализира функцията на имунната система;
  • екстракт от женско биле.

Билките с антимикробно действие, които помагат при вторичните инфекции включват:

  • чесън;
  • вода за уста с масло от чаено дърво.

За подпомагане функцията на черния дроб е най-подходящо използването на екстракт от магарешки бодил.
Хранителните добавки, които могат да подобрят общото състояние на хора, страдащи от СПИН, включват такива с антиоксидантно действие. Освен това, не трябва да се забравят флавоноидите. Това са препоръчителните дневни дози за различните хранителни добавки, които са необходими:

Освен посочените вече хранителни добавки може да се приемат допълнително витамин В1, В6, N-ацетил цистеин, глутамин, L-карнитин, метионин.
От изключителна важност при болни от СПИН е поддържането на постоянно тегло. Прекалено ниското тегло е много опасно. Обърнете се към вашия лекар, ако рязко губите тегло или страдате от диария.
Добре повлиява вегетарианската диета. Тя обаче не е препоръчителна, ако имате отслабена имунна система. Бъдете много внимателни с приема на недобре сварени или печени храни. Уверете се, че суровите храни, които приемате са добре измити предварително. Избягвайте консумацията на рохки яйца и сурово мляко. Препоръчват се подправки като чесън и куркума, които подсилват имунната система.
Много важно за страдащите от СПИН е тяхното психическо състояние и позитивна нагласа. Препоръчва се практикуването на йога, медитация, акупунктура, акупресура и масаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top