×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Калциевият глюконат е съединение, съдържащо минерала калций в комбинация с глюконова киселина. Въпреки че има различни калциеви съединения, които осигуряват калций, полезността на всеки зависи от различни фактори като концентрация на елементарния калций и способността за абсорбция. Калциевият карбонат съдържа 40% калций, калциевият цитрат 21% калций, а калциевият глюконат 9.3% калций. Имайте предвид, че съдържанието на калций е само един от факторите. Биодостъпността или степента на абсорбция, разтворимостта, взаимодействието с други лекарства или добавки, специфичното състояние на всеки човек, индивидуалните предпочитания и цената са други фактори, които се отчитат при избора на калциев продукт.
Калциевият глюконат, в ролята си на „калциева сол” е лесно разтворим и има по-малко тебеширен вкус от останалите форми на калций.

Предимства на калциевия глюконат


Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло и е жизненоважен за правилното функциониране на тялото. Набавянето на достатъчно количество калций е жизненоважно за изграждането и поддържането на здрави кости. Всъщност тялото ще извлече калций от костите, ако общото ниво на калций е ниско.

Функционирането на клетките, съсирването на кръвта, мускулните контракции, предаването на нервни импулси биват сериозно повлияни от нивото на калций в организма. Освен това калцият може да се свърже с други минерали и да подпомогне извеждането им извън тялото.

Калцият влиза в състава на много храни, включително млечни продукти, водорасли, киноа, боб и ядки. Някой хора страдат от заболяване наречено хипокалцемия, недостатъчно калций в кръвта. Най-често срещаната причина за хипокалцемията е недостигът на витамин D, в резултат от лошо хранене или недостатъчно излагане на слънце. Необходими са задоволителни нива на витамин D за правилната абсорбция на калция.

Въпреки че калцият е известен най-вече с ролята си за костите, той може да помогне и в много други случаи. Приемът на достатъчно калций може да предотврати счупването и навяхването на костите. Помислете за доброто здраве на костите си колкото е възможно по-рано.

Ревита Ви препоръчва

Калций & магнезий, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Корал калций, 805 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.