
Екстрактът от бета глюкан е пречистена форма, извлечена от дрождите Saccharomyces cerevisiae, като вредният протеин е премахнат.
S. cerevisiae е видът дрожди, които най-често се използват в производството на тестени изделия и бира. Този микроорганизъм стои в основата на най-често срещаната ферментация и се размножава чрез процес на делене, наречен пъпкуване.
Бета глюканът се използва като хранителна добавка в продукти като дресинги за салати, замразени десерти, сметана и топене сирене.
Името на дрождите, Saccharomyces cerevisiae, произлиза от гръцкото название Saccharo – което означава “захар” - и myces, което означава “гъба” Cerevisiae идва от латински и означава “от бира”.
Предимства на бета глюкана
Бета глюканът подсилва имунната система и може да повиши енергийните нива.
Изследване върху имуностимулиращите качества на глюканите показва, че те са в състояние да активират макрофагите (вид имунни клетки) и естествените убиййци (NK-клетките), в последствие и Т-клетките и В-клетките, включващи определени цитокини.
Коментари (0)
Нов коментар