×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Синдромът на Рейно е заболяване на сърдечносъдовата система. Характеризира се със спазми на малките по размери кръвоносни съдове на ръцете, известни като артериоли. Това спира притока на кръв към пръстите и причинява загуба на цвят на ръцете. Обикновено заболяването не е болезнено, но води до липса на чувствителност на ръцете. То се провокира от излагане на студ или от психически стрес. Цветът и чувствителността на ръцете се възвръща, след като те се затоплят. Обикновено синдромът на Рейно засяга и двете ръце и е най-често срещан при младите жени.

Феноменът на Рейно, заболяване свързано с този синдром, се държи на заболявания на съединителната тъкан като склеродерма, лупус и ревматоиден артрит. Други заболявания на нервната и сърдечносъдовата система също могат да допринесат за появата на феномена на Рейно. Това състояние обикновено засяга само едната ръка. Билковото лечение е еднакво и при двете заболявания - синдром на Рейно и феномен на Рейно.

За най-подходящи се считат следните билки:

  • гинко билоба - подобрява кръвообращението на малките кръвоносни съдове в крайниците и упражнява слаб съдоразширяващ ефект върху тях;

  • масло от иглика - намалява простагландините, които допринасят за спазмите на кръвоносните съдове и възпалението.


Хранителните добавки, които могат да облекчат тези две заболявания са:

  • инозитол;

  • рибено масло с високо съдържание на есенциалните мастни киселини EPA и DHA.

Коментари (10)

    • veronika
    • 2013-01-27 15:37:55
    zdraveite.na 27 g sam stradam ot sindroma na reino-piya dyzodril ot 100mg i ginko biloba,no imam problem sas za4erveni i vazpaleni ventzi,ponykoga karvyta kato stana ot san,byh na hematolog izpisa mi folieva kiselina i rytaskorbin,oba4e nyma efekt,kakvo 6te me posavetvate da napravya
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-01-31 17:35:43
    Здравейте, Вероника, Ако добре понасяте рутаскорбина /не ви дразни стомаха/, продължавайте да го пиете заедно с фолиевата киселина – понякога ефектът настъпва бавно. Освен това добавете „Вит. С и биофлавони” 500 мг. Всяка сутрин и вечер масажирайте венците с пръст и паста за зъби Пародонтакс, а през деня правете жабурене с отвара от смрадлика, колкото е възможно по-често. Физическите упражнения за цюлостно раздвижване на тялото също подпомагат нормализирането на кръвообръщението и състоянието на съдовата стена/капилярите/. Избягвайте храните с консерванти. И още едно изпитано/йога/ средство – жабурене с олио – всяка сутрин, преди миене на зъбите, пиене на вода, закуска, се жабури 15-20 мин. С нерафинирано студено пресовано олио.Успех. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Galin Stefanov
    • 2013-03-25 11:04:00
    Най-осезаемо студа се усеща на пръстите на краката и ръцете. Когато са на топло усещането за студ изчезва. Сутрин, когато ставам от сън и тялото е затоплено(ръце,крака) нямам симптоми, но след половин до един час всичко се появява. Най-фрапиращото е, че докато усещам студа на краката си, те се потят. Дори и в летните месеци, когато краката са без чорап и обувка отново има потене. Успях да намаля потенето макар и малко с мазането на ходилата с хидратиращ крем. Все още не съм правил изследвания за установяването на проблема със студените крайници. Опитах да пия медикамент за по-добро кръвообръщение като Гинкоприм макс, но нямаше особен ефект а и започна да ми тече кръв от носа, за това го и спрях.
    • Ревита
    • 2013-03-26 13:28:52
    Здравейте, Студените крайници са симптом на синдрома на Рейно.Консултация със съдов хирург и съответните изследвания за проходимостта на съдовете ще дадат яснота за развитието на процеса и лечението. Обилното изпотяване на краката може да се дължи на редица причини и заболявания като употреба на алкохол, прием на голямо количество кофеин, хиперфункция на щитовидната жлеза, хипогликемия, пикантни храни, стрес и други. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Galin Stefanov
    • 2013-03-26 13:39:31
    Благодаря ви много за отговора. Ще е необходимо да проведа нужните изследвания за да се установи, но в момента не се намирам в страната и няма как да ги осъществя. Поздрави, Галин
    • теодора
    • 2013-09-23 16:04:43
    Здравейте! на 20 години съм и от съвсем малка страдам от обилно потене на крайниците (ръцете и краката). Обилното им изпотяване е придружено с изстудяване на самите ръце и крака , и така целогодишно (сезоните не ми влияят) , докато се изпотявам крайниците са ми ледено студени.... Дали е възможно да имам синдром на Рейно ?!
    • Галин
    • 2013-09-23 17:29:44
    Здравей, много е възможно, моите симптоми са сходни. Важно е да потърсиш мнението на поне няколко специалиста( съдови хирурзи). Ако искаш ми остави мейла си, аз ще се свържа с теб да поговорим.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-09-26 08:38:17
    Здравейте, Както знаете, причина за синдрома на Рейно е съкращаването на мускулните влакна в стените на малките кръвоносни съдове на пръстите на крайниците, в резултат на което кръвоснабдяването им е затруднено. Пристъпите се предизвикват от студ, от работа с вибриращи инструменти или от определени лекарства (включително бета-блокери). Кожата избледнява поради недостиг на кръв, след това посинява, когато притокът на кръв започне да нахлува, и накрая става червена и болезнена. Не при всички болни се наблюдава тази "трифазна" промяна на цвета на кожата на пръстите. При някои се наблюдаван "двуфазно" или "еднофазно" изменение, с различни комбинации от избледняване, посиняване, почервеняване и болка. За да се определи диагнозата, се правят редица изследвания на основата на определени критерии. Тези критерии са разработени с оглед клинични и лабораторни показатели, както и вследствие резултатите от капиляроскопия на нокътната ложа.С други думи, необходима е консултация със специалист – съдов хирург, който да прецени необходимите изследвания. Но не мисля, че посочените симптоми са признак на Рейно, по-скоро хиперхидроза. Може да направите консултация с дерматолог . д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Дельо
    • 2020-06-13 00:18:39
    Теодора, аз имам същите признаци .Ако искаш ми пиши на мейла или ми се обади на 0894045208 .Много искам да обменя опит с някой като мен ,защото лекарите са безсилни.
    • Иглика
    • 2023-02-26 13:59:09
    Здравейте, диагностицирана съм със синдром на Рейно края на 2019 година. Също от тогава до сега пръстите на ръцете са ми подути и ме болят ръцете. Това беше и причина за да посетя ревматолог. От синдрома на Рейно ли се дължи това подуване на меките тъкани на пръстите , понеже ревматоложката не ми каза, че е от синдрома.

    Здравейте!

    Персистиращ оток в областта на китките  е симптом, който задължително изисква диагностично уточняване. От изложението Ви не става ясно дали изобщо са провеждани лабораторни изследвания и какви. Видът и огледът  на китките в никакъв случай не са достатъчни за поставяне на каквато и да е диагноза. Ако разполагате с копие от кръвни проби, моля да ги изпратите, за да направя анализ. Ако се налагат допълнителни тестове ще дам своята препоръка. Диференциалната диагноза на този проблем изисква и изключване на реактивен артрит при огнищна инфекция в организма, ревматоиден артрит, пространствозаемащ процес в медиастинума на гръдния кош. За да бъда по-точна в разясненията се нуждая от повече информация около Вас. На каква възраст сте? Имате ли направена рентгенография на гръден кош и бял дроб? Има ли редукция на тегло? Какви, поставени от медицински специалисти, диагнози имате? Характери ли са отоци и в други части на тялото? Притеснява ли Ви сутрешна скованост на пръстите на ръцете? Приемате ли системно някакви медикаменти? Ще Ви помоля да изброите абсолютно всички симптоми, които чувствате. Оточност  на китки, като част от ендокринологичен проблем, принципно не е типична, изключая тежки форми на микседем /понижена функция на щитовидната жлеза/. След предоставена информация ще направим нов анализ на проблема.

    Оставам на разположение.

    Д-р Йовчева

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.