Search
Филтрирай по...

Дефицитът на важни мазнини води до напълняване

Дефицитът на важни мазнини води до напълняванеЗа напълняването са виновни не само обилното похапване и липсата на физическата активност, но и няколко други съществени фактора, сочат най-новите изследвания.

 

Един от тях е недостигът на сън.

 

Недоспиването затормозява обмяната на веществата и предразполага организма към напълняване. Важен виновник за излишните килограми са бързите храни, които изобилстват от захар и мазнини. А те като правило се продават без етикети, на които да бъде отбелязано какво съдържат.

 

Основна грешка, която правят захваналите се със диета жени, е да броят калориите си, а не хранителните вещества. Всъщност, ако се консумират питателни храни, богати на минерали и антиоксиданти, калориите няма да се отразят на теглото, защото организмът получава всичко необходимо от добре балансираната диета.

 

Друга опасна причина за затлъстяването се крие в околната среда и усвояването на естрогени – синтетични химикали в пластмасата, препарати за почистване или козметика. Те повишават нивото на хормоните, което води до надебеляване.

 

Нередовното и бързо хранене е още една причина за нежеланата фигура. До този ефект води и дефицитът в организма на важни мазнини като ленено и рибено масло, ядки и семена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top