Search
Филтрирай по...

Дефицитът на тестостерон влошава здравето на мъжете!

Тестостерон

Изследване, публикувано през април 2018 година в списание Научни доклади, установило много случаи на дефицит на тестостерон при изследваните мъже. Този дефицит е свързан с по-голям риск от развитието на различни болести.

„Ако се разгледат данните от гледна точка на възрастта се оказва, че честотата на хроничните заболявания нараства с напредване на възрастта“ – споделя ръководителят на изследването д-р Марк Петерсън. „Наблюдаваме, че в резултат от наднорменото тегло и липсата на физическа активност нивата на тестостерон се понижават във все по-ранна възраст.“

Изследването включвало 2161 мъже. При доброволците с дефицит на тестостерон под 40-годишна възраст и при тези над 60 години се наблюдавал увеличен риск от две или повече хронични заболявания, включително: диабет тип 2, артрит, сърдечно-съдови нарушения, инсулт, високи нива на триглицеридите, холестерола и кръвното налягане, или клинична депресия.

Учените са открили още, че ниските нива на тестостерон оказват влияние дори и при възстановяване на нормалното тегло и увеличаване на физическата активност. Ето защо мъжете трябва да следят тестостерона си, дори да не са достигнати критично ниски ниви, предполагащи необходимост от поставяне на клинична диагноза.

За съжаление много от представителите на силния пол не са наясно с рисковите фактори, свързани с дефицита на тестостерон, който най-често е следствие от начина на живот. Изключително важно е да се осъзнае, че дефицитният тестостерон се счита за един от водещите фактори, които влошават общото здраве и водят до нарушения в либидото и репродуктивните способности.

Днес могат да се намерят природни средства, които по естествен начин насърчават производството на тестостерон при мъжете. Точно такъв е продуктът Testosterone Boost Ultimate /Тестостерон формула за мъже/, комбиниращ витамини, минерали и билкови екстракти, които подпомагат сексуалното здраве, нивата на енергия и физическата издръжливост.

2 капсули от Testosterone Boost Ultimate съдържат: витамин D3 (холекалциферол) – 10 mcg, витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид, пиридоксал 5-фосфат) – 10 mg, Витамин В12 (метилкобаламин) – 120 mcg, цинк (монометионин) – 15 mg, хром (пиколинат) – 200 µg, 3,3’- Дииндолилметан (DIM) – 50 mg, ашваганда екстракт  KSM-66 – 600 mg (стандартизиран до 5% витанолиди), екстракт от медицинската гъба кордицепс (organic) – 390 mg, патентован екстракт от черен пипер BioPerine®, който увеличава усвояването на останалите съставки.

Не съдържа: изуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, захар, пшеница, мая, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Testosterone Boost Ultimate /Тестостерон формула за мъже/ има антиоксидантни и адаптогенни ефекти. Допринася за:

-балансиране нивата на тестостерон;

-потискане активността на 5-алфа редуктазата – ензим, стимулиращ преобразуването на тестостерона в дихидротестостерон, който от своя страна може да предизвика плешивост и уголемена простата;

-извеждане на хормоналните метаболити от тялото;

-подпомагане на нормалната сексуална функция;

-поддържане на тонуса, физическата сила и издръжливостта;

-нормалното състояние на имунната система.

Приемайте по 1 капсула 2 пъти дневно, за предпочитане с храна.

Производител: Preferred Nutrition™ , част от Natural Factors, Canada.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top