Search
Филтрирай по...

Екстрактът от куркума намалява възпалението на генетично ниво!

Куркумин

 

 

Нови биомедицински изследвания, наскоро публикувани в Rhema Group and Biologic Pharmamedical сочат, че един от биологично активните компоненти в куркуминовия екстракт – т. нар. бисдеметоксикуркумин (BDMC) има изключително мощно действие срещу процесите на хронично възпаление.

 

Бисдеметоксикуркуминът вид куркуминоид с особено силно присъствие в стандартизираните куркуминови екстракти. Според данните, изнесени в Rhema Group and Biologic Pharmamedical екстрактите, богати на бисдеметоксикуркумин са 7 пъти по-мощни, в сравнение с обикновените извлеци.

 

Новото откритие се дължи на Франко Кавалери, главен изследовател в Rhema Group, който към момента завършва докторска степен по експериментална медицина в Университета на Британска Колумбия. Д-р Кавалери открива, че бисдеметоксикуркуминът неутрализира действието на протеин, играещ ключова роля в процесите на хронично възпаление, свързани с развитието на едни от най-сериозните заболявания.

 

Хроничното възпаление е в центъра на всяко патологично заболяване. Новото фармакологично изследване, проведено върху куркумина разкрива, че стандартизираният куркуминов екстракт, източник на бисдеметоксикуркумин (BDMC), до голяма степен може да подобри резултатите от лечението. BDMC инхибира действието на протеините, задействащи възпалителния процес и противодейства дори в крайните фази на различни ракови и автоимунни заболявания, които не се повлияват достатъчно от конвенционалното лечение.

 

От това следва, че куркуминовите екстракти, богати на BDMC показват драматични резултати по отношение на мощните си противовъзпалителни свойства. Благодарение на това, те могат успешно да се включват дори към задължителното лечение на много животозастрашаващи заболявания.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top