Search
Филтрирай по...

Преяждане по време на празниците? Не е чак толкова лошо!

Затлъстяване

 

 

Едни от най-светлите празници от годината минаха неусетно. И този път не устояхте на вкусотийките – мазничко и сладичко, повече месенца, зелеви сармички, любимите тестени изкушения… – празничният списък е дълъг.

Но трябва ли всеки път да се случва едно и също нещо – хиляди пъти да си обещавате, че сега ще бъде различно – че няма да прекалявате с абсолютно нищо и дори ще ставате леко гладни от масата… Естествено това не се случва, поради което седмици наред се самоосъждате, оплаквайки слабата си воля.

Спрете със самообвиненията и се радвайте на живота – малко повече храна през празничните дни не е навредила на никого! Излишните драми не са от полза за никого – няколкото килограма в повече и подутият корем не са болка за умиране. Оказва се, че чувството за вина може да бъде далеч по-вредно от едно леко преяждане в комбинация с повечко алкохол. Чувството за вина, както и срамът, предизвикват симптоми като сърдечна аритмия, болки в стомаха и стомашно-чревни нарушения, умора, главоболие, депресия, тревожни състояния и др.

Изследване на учени от Американското психосоматично общество показва, че чувството за вина и срамът могат да имат отрицателно въздействие и върху имунната система, предизвиквайки възпалителни реакции в организма.

А вредните храни, включително солт, мазнини и въглехидрати – всички те, изпълняват важна роля на стрес редуктори. Те помагат за понижаване на кортизола и адреналина, и увеличават чувството на спокойствие. Ето защо някои специалисти ги наричат ​​„храни на комфорта”, от които всеки понякога има нужда!

Преяждането по време на празниците няма да попречи на ежедневния ви режим! Ако през 80% от времето наблягате на пълноценната, здравословна, питателна храна и напълно избягвате преработените продукти, то вие се справяте отлично! Но през останалите 20% от времето, можете да си позволите да не бъдете чак толкова съвършени. Нещо повече – това дори е необходимо за да поддържате добро емоционално здраве.

Давайки си разрешение да ядете каквото и колкото си искате по време на празниците, ще откриете, че се чувствате много по-щастливи, по-малко притеснени и в крайна сметка – не чак толкова преяли…

Така че – дайте си кратка почивка от задължителния здравословен режим, хапнете колкото и каквото ви се иска, пийнете по малко, без да се самообвинявате. А ако искате да съчетаете полезното с приятното, през това време, а и малко след, можете да приемате билков продукт за очистване на червата и по-добра перисталтика, който да изведе отровите от тялото и да премахне тежестта и подуването на корема.

Такъв продукт е и Натуралакс 3 – изцяло натурален, билков лаксатив за бързо, меко и безболезнено изхождане, който оптимизира храносмилането и перисталтиката така, че да се чувствате леки като перце!  Натуралакс съдържа висококачествени екстракти от алое ферокс, джинджифил, американски орех, копър, малина, зърнастец (каскара саграда) и мента. Билковата комбинация в Натуралакс не води до привикване и е подходяща дори за хора с хемороиди.

Натуралакс 3 „прибира” корема, а благодарение на очистващото му действие, вие се чувствате леки, енергични и свежи винаги и навсякъде, дори след преяждане!

След празниците продължете режима си както обикновено – яжте само истинска храна и не прекалявайте с алкохола.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top