Search
Филтрирай по...

С екстракт от зелено кафе се отслабва бързо, лесно и безопасно!

Излишни килограми

 

Успешната борба с излишните килограми включва здравословно хранене, редовна физическа активност, регулиране  на метаболизма, поддържане на добри стойности на кръвната захар, намаляване на стреса и др.

Но екстрактът от зърна на зелено кафе също може да играе важна роля за нивата на кръвната захар и борбата с килограмите. „Обикновените“ почитатели на горчивата напитка често споменават тези ползи, наред с ободряващия ефект.

Резултатите от множество изследвания обаче, показват, че именно декофеинизираният екстракт от зърна от зелено кафе всъщност най-добре регулира както нивата на глюкоза в кръвта, така и натрупването на мазнини в тялото.

 

екстракт от зелено кафе

Ето и как е проведен един от експериментите – 15 здрави мъже и жени на възраст между 18 и 70 г. консумират въпросния екстракт 3 пъти дневно в продължение на 40 дни. В края на периода, резултатите показват, че екстрактът е повлиял положително на нивата на глюкоза в кръвта и е спомогнал за загубата на 2 кг. от теглото на всеки от участниците!  Това дава достатъчно основание да считаме, че екстрактът от зърна на зелено кафе може да се използва успешно срещу излишните килограми, естествено в комбинация и с други фактори.

Това обаче не е всичко. Друго независимо проучване потвърждава резултатите, цитирани току-що. То обхваща тридесет души между 19 и 75 годишна възраст с индекс на телесната маса по-висок от 25. Всички те приемат екстракта 2 пъти дневно в продължение на 60 дни. Друга група приема плацебо, също в рамките на 2 месеца  В края на периода, загубата на тегло при някои от участниците от първата група достига впечатляващите 4,5 – 5 кг. , докато максималният резултат  за втората група е около 2,5 – 3 кг. надолу.

Изследователите заключават, че екстрактът от зърна на зелено кафе има способността да понижава чревната абсорбция на глюкозата, както и да инхибира глюкозо-6-фосфатаза, която кара тялото да изгаря енергия, използвайки натрупаните запаси в мастните си депа.

Това е добра новина за хората, които се стремят към здравословни нива на кръвната захар и имат желанието да се отърват от някой друг килограм.

Е, може би е дошло време да опитате и вие?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top