Search
Филтрирай по...

Хлорираната вода е по-опасна, отколкото сме смятали

Учени от университета на Бирмингам провели изследване върху деца и установили, че високите нива на хлор в питейната вода водят до сериозни аномалии. Сред най-опасните заболявания, които може да причини консумацията на хлорирана вода, са сърдечните дефекти, абсолютната или частична липса на главен мозък, скалп или свод на черепа и т.нар. „вълча уста“.

Според изследването, жените, които през бременността често са употребявали вода със съдържание на хлор, подлагат бъдещите си деца на огромен риск от вродени аномалии в развитието.

Лошите последствия от ползването на хлорирана вода, специалистите свързват с тригалометаните, представляващи страничен продукт при процеса на хлориране.

Освен това, тригалометаните притежават и силно канцерогенно действие, което медицината отдавна познава добре. Предполага се, че около 10 на сто от случаите на рак на пикочния мехур например, са следствие от ежедневната консумация на хлорирана вода. За съжаление, преваряването не върши никаква работа в случая. След като е преварена, водата трябва да престои 2-3 часа, за да се утаи напълно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top