
Ето и някои от най-разпространените митове, които е крайно време да бъдат оповестени!
Мит 1: Великденските яйца са безопасни за ядене дълго време
Оставени на стайна температура, твърдо сварените яйца обикновено остават безопасни за ядене не повече от 2 часа. Ако градусите навън са по-височки от нормалното за април или ако в самото помещение е топло, яйцата не бива да престояват повече от час!
Важно е да съхранявате боядисаните яйца в хладилник! В противен случай, рискувате да получите хранително натравяне, което никак не е приятно. В някои случаи – може да бъде и опасно!
Мит 2: Оцветеното отвътре яйце не бива да бъде консумирано
Всичко зависи от вида на боята, която използвате. На пазара се предлагат най-различни бои на естествена основа, чиято употреба е напълно безопасна. Проникването на боята под черупката не би трябвало да представлява никаква опасност за здравето!
Мит 3: Традицията за великденските яйца има единствено религиозен произход
Въпреки че Великден е един от най-светлите Християнски празници, ние можем да открием произхода му още в древните езически ритуали. Много години преди раждането на Исус например, хората са се събирали в началото на пролетта, за да съзерцават събуждането на земята. Така оригиналните символи на празника са се променяли в течение на годините и спрямо разбиранията и вярванията на различните хора.
Коментари (0)
Нов коментар