Search
Филтрирай по...

Обобщение на случаите с коронавирус през последните часове

Задълбочава се кризата с пандемията от коронавирус по света

Задълбочава се кризата с пандемията от коронавирус по света

  • Числата:  Коронавирусът е убил около 6500 души по света, като заразените са над 169 000. Тези цифри съобщиха от Университета Джон Хопкинс, който проследява случая, те се потвърждават и от СЗО (Световната здравна организация). Тези числа са много динамични и непрекъснато се променят.
  • Към момента, повече случаи на заразени са извън Китай: Китай е съобщил за 16 нови потвърдени случая на коронавирус и 14 нови смъртни случаи към неделя, с което общият брой на случаите в страната е 80 860.  В тринадесет провинции вече няма активни потвърдени случаи.  От Ухан обаче предупеждават, че все още са изправени пред “тежка” епидемия на фона на продължаване на случаите, предавани на местно ниво.
  • Франция: Над половината от 300 пациенти с коронавирус във Франция, които се лекуват в интензивните отделения, са под 60 години, според ръководителя на националната здравна агенция в страната Джаром Саломон.
  • Случаите в Италия не намаляват: Италия в неделя обяви 368 нови загинали само за 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи в страната нараснаха до 1809. Заразените са 24 747, като 3590 са регистрирани за 24 часа. Данните са от Министерството на гражданската защита на Италия.
  • Германия затваря граници: Германия затвори част от границите си. Тези, които които искат да преминат границата с Австрия, Швейцария, Франция, Люксембург и Дания, се нуждаят от основателна причина за това. Няма ограничение за движение на стоки.
  • Круизен кораб: Куба предложи да подслони MS Braemar, който търсеще място за акостиране, след като му беше отказано влизане в няколко карибски пристанища. На борда има пет потвърдени случая на коронавирус, други 20 пътници и 20 членове на екипажа са в изолация.
  • Случаите в САЩ нарастват: има най-малко 3,485 случая в САЩ, като са регистрирани общо 65 смъртни случая. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че в понеделник ще бъдат публикувани нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус. Няколко американски щата и градове вече обявиха затваряне на ресторанти, увеселителни заведения.

Източник: cnn.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top