×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Увеличаването на нивата на Омега-3 индекса на индивида може да подобри дългосрочните здравни резултати след сърдечен удар, според нови открития, публикувани в International Journal of Cardiology.

Преди това учените оцениха ефекта от шестмесечно лечение с Омега-3 след инфаркт на миокарда.

„Дори след две години броят на сърдечните събития е много по-нисък при тези, които са били лекувани с Омега-3 само за 6 месеца“, казва д-р Уилям С. Харис, професор катедра по вътрешни болести, Sanford School of Medicine, университета в Южна Дакота.

Изследователите обаче демонстрират, че ползите от Омега-3 съвпадат с използването на индекса Омега-3. Индексът е мярка на Омега-3s ейкозопентаенова (EPA) плюс докозохексаенова (DHA) киселина в кръвта на човека.

„Едно е да приемате Омега-3 добавка, но съвсем друго е да приемате достатъчно, за да постигнете здравословно целево ниво в собствената си кръв‘.

Проучването

Приблизително 360 пациенти, които са преживели инфаркт, са приети по едно и също време в 3 болници в Бостън. Шест години след първоначалното приемане и проучване, изследователите се опитват да определят дали има разлика в честотата на големите нежелани сърдечни събития (MACE) в групата на Омега3, докато са били на лечение.

Преди лечението изследователите измерват изходните нива на мастните киселини в чревните кръвни клетки, серумните липиди и маркерите за инсулинова резистентност. Проучването със сърдечен магнитен резонанс (CMR) са проведени върху пациенти на изходно ниво и след шестте месеца първоначално лечение в проучването.

Участниците от експерименталната група получавали 4 g EPA и DHA (03-FA).

Изследователите проследяват пациентите на двумесечни интервали. Когато лечението приключва се назначават други амбулаторни посещения и кръвните проби и CMR са повторени. След което пациентите са проследявани на всеки 6 месеца в продължение на 6 години, а след това годишно.

ЕPA и DHA в продължение на 6 месеца намалява нежеланите сърдечни събития в сравнение с плацебо. Въпреки това пациентите, лекувани с EPA и DHA постигат повече от 5% увеличение на индекса на Омега-3, са имали значително намаляване на нежеланите сърдечни събития след междинен период на проследяване от 6,6 години.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.