1. Средата: Кухнята или трапезарията трябва да е гостоприемна, но не чак толкова приветлива, че да се прекарва цялото време там.
2. Звукът: Изберете успокояващ диск за времето на хранене. Когато човек е спокоен той не изпитва „вълчи апетит" по време на хранене.
3. Столът: Не трябва да е комфортен, за да ви подканя по-бързо да станете от масата.
4. Температурата: Добре е да е хладно, а да не се застоявате.
5. Цветът: Бледо-сини съдове за хранене. Доказано е, че синият цвят помага за подтискане на апетита.
6. Порциите: Разделете порцията на четири части. Премахнете едната четвърт от нея и добавете чаша вода, или заменете с друга напитка. Малко вероятно е да изпитате нужда от допълнителна храна.
7. Съдовете: Малки по размер съдове, тъй като те създават илюзията, че порциите са по-големи. Това помага да се „излъже" мозъка да си мисли, че всъщност ядете обичайната си порция.
Коментари (0)
Нов коментар