Search
Филтрирай по...

Пробиотиците минимизират страничните ефекти от антибиотиците

Според ново проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, пробиотични добавки, които съдържат щамове млечно-кисели (приятелски) бактерии, могат да помогнат за предотвратяване и лечение на особено често срещан страничен ефект от употребата на антибиотиците. Антибиотиците помогат срещу инфекциите, но те понякога убиват полезните чревни бактерии. Пробиотични добавки имат за цел да се минимизират тези щети, чрез внасяне на приятелските бактерии или дрожди, за да замени това, което се губи по време на антибиотично лечение и за предотвратяване на размножаването на  вредните микроби.

Анализ на данните от 82 проучвания, в които хората, преминали курс  на лечение с антибиотици и в същото време приемали пробиотици от вида Lactobacillus както и мая Saccharomyces boulardii, са показва, че пробиотиците правят антибиотиците по-поносими.

Изследователите установили следното:при  хората, които приемат пробиотични добавки са с 42% по-малко вероятно да развият странични ефекти, като диария, свързани с антибиотици, съобщава vitaminshoppe.com. Различните щамове на бактерии и дрожди, използвани в пробиотиците са еднакво ефективни.  Пробиотиците са еднакво полезни за деца и възрастни.

Допълнителните ползи от пробиотиците за здравето са, че те въздействат на гъбични инфекции като вагинит, облекчават синдрома на дразнимото черво (IBS) като подуване на корема, стомашен дискомфорт и нередности в червата, укрепват имунната система и предпазва от всички видове инфекции, настинки и грип, изтъква Морийн Уилямс, дипломиран доктор по натуропатия в университета  в Сиатъл.

Ревита Ви препоръчва:

Перли WINTER+ (Зимен сезон)
Перли YB (ферментационен баланс)
Перли IC (Интензив)
Перли Ацидофилус
Примадофилус Кидс, 80 mg
Примадофилус, 63 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top