×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Защо говорим на сън?Казвали ли са ви, че говорите насън? Може би споделяте съкровени тайни или бръщолевите нещо неразбрано... Повечето хора не си спомнят, че са говорили през нощта. Дори отричат, че го правят. Това е почти като хъркането – забавно и понякога интересно за околните, друг път досадно и дразнещо. Всъщност обаче говоренето насън може да е признак за заболяване. Ще ви предложим някои интересни подробности около това състояние.

Какво представлява?
При това явление човек изрича думи или цели изречения по време на сън. То се нарича сомнилоквия. Често срещано е при по-малките деца. Обикновено е безобидно, но понякога хората, които говорят насън могат да псуват или обиждат без да осъзнават какво правят. Говоренето не продължава повече от 30 секунди на епизод. Понякога хората имат множество подобни епизода през нощта. В повечето случаи човек говори неразбираемо, слива думите или просто бръщолеви. Може обаче спящият да проведе и разговор с някой, който го пита и му отговаря.

Кой говори насън?
Много хора страдат от това явление. Доказано е, че половината от децата между 3 и 10 години поне веднъж в живота си са говорили насън. Около 5% от възрастните също. Момичетата обичат да дърдорят повече от момчетата, дори и когато заспят.

Какви са симптомите?
Трудно е да се каже дали говорите насън или не. Ако сте любопитни дали споделяте тайните си, докато спите, по-добре питайте любимия човек, който споделя леглото ви. Няма определени симптоми за говоренето насън.

Какво предизвиква това явление?
Много хора смятат, че говоренето е част от сънуването. Специалистите обаче не са сигурни в това. Думите не придружават кошмарите, които често спохождат малките деца. В повечето случаи говоренето насън е безобидно. Все пак то може да е сигнал за някакъв проблем. Има случаи, при които говоренето се дължи на разстройство на съня, при което мозъкът на човек не може да си почине достатъчно. Други факторите, които причиняват това явление са тревожност, напрежение или треска.

Как се лекува?
Може да се справите с говоренето насън стига да спазвате някои прости правила. Лягайте си навреме и забравете за телевизора, телефона и компютъра в спалнята. Помогнете на добрия сън с малко валериан и маточина. Освободете се от стреса с помощта на жълтия кантарион и медитацията. Не приемайте тежка храна преди лягане. Забравете за колата и кафето.

Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана, 525 mg

Мелатонин, 2.5 mg

Валериана (корен), 530 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.