×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Познаваме ли динята?

 

Освен вкусен плод динята е и изключително полезна през лятото. Тя подпомага чревната перисталтика, освобождава тялото от токсини, утолява жаждата и тушира възпалителните процеси, които могат да доведат до астма, атеросклероза, диабет и др. Динята е много богата на калий, поради което влияе добре на кръвното налягане и сърдечния пулс.

 

Сочната диня буквално изобилства от антиоксиданти. Тя е източник на витамините С и А. Бета-каротенът и ликопенът в динята неутрализират свободните радикали в организма. Порция диня е в състояние да осигури до 24% от дневната доза витамин С.

 

 

Съдържащите се в сока на динята минерали лесно се усвояват от организма. Сокът има леко алкален характер, който неутрализира киселино-образуващи храни.
Динята е богата на електролити и вода (около 92%), което я прави превъзходен избор за горещите летни дни.

 

Динята е с ниско съдържание на калории и мазнини и същевременно е богата на фитонутриенти и антиоксиданти.

 

Динята е богат източник на витамин А, който също е мощен антиоксидант. Той е незаменим за доброто зрение, силния имунитет, здравата кожа и лигавиците.

 

Динята съдържа редица флавоноиди с антиоксидантно действие, сред които ликопен, бета-каротен, лутеин, зеаксантин и криптоксантин. Смята се, че всички те профилактират различни видове рак.

 

Динята е богата на калий, който регулира кръвното налягане и сърдечния пулс, поради което предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

 

Тя още съдържа букет от витамини от групата Б, витамин С и манган.

 

10 болести, при които динята е незаменима част от ежедневното меню:

1.       Астма – мощният антиоксидантен ефект на динята редуцира количеството токсини в организма, което от своя страна разрежда пристъпите на астма.

2.       Артрит – богатото съдържание на бета-каротен и витамин С има чудесен противовъзпалителен ефект и помага при остеоартрит и ревматоиден артрит.

3.       Проблеми на пикочния мехур – пречистващото и диуретично действие на динята има благотворен ефект върху бъбреците и пикочния мехур.

4.       Холестерол – сокът от диня предпазва от натрупване на холестерол по артериалните стени и едновременно с това повишава нивото на HDL, т. нар. „добър” холестерол, с което се намалява риска от сърдечно-съдови болести.

5.       Запек – ежедневният прием на голяма чаша сок от диня ефективно помага за елиминирането на отпадъчни вещества.

6.       Задържане на течности – диуретичният ефект на динята елиминира излишното количество течности в организма, намалявайки задържането на вода, особено у жените в етапи на хормонални промени и бременност.

7.       Сърдечен удар – комбинацията от фолиева киселина и други витамини има важна роля за намаляване риска от сърдечен удар.

8.       Кожни раздразнения/сърбеж – сокът на динята отстранява токсините и по този начин намалява сърбежите и раздразненията вследствие на акумулираните в тялото метаболитни отпадъци.

9.       Рак на простата – динята съдържа ликопен, върху който се правят мащабни проучвания във връзка с антиоксидантното му и противораково действие. Смята се, че ликопенът има особено силно превантивно действие срещу рак на простатата.

10.   Кожни пигментации и акне – сокът от диня приложен външно има добър почистващ ефект. Оставя се около 10 минути на лицето, след което се отмива с хладка вода.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.