×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Забързано ежедневие, нездравословен хранителен режим или спазване на диети, употреба на алкохол, тежка физическа работа, умствено натоварване - всичко това може да предизвика стрес, който да се отрази както на здравето, така и на поведението и концетрацията ни.
Има безценни храни, които помагат за облекчаване на напрежението и намаляване на нивата на стрес в тялото


Бразилски орех

Освен плодовете, чрез които си набавяме витамини, ядките също са много полезни за консумация. Те ни дават енергия и подпомагат имунната ни система. Бразилският орех е подходящ за всеки сезон и може да замести хранителните добавки в менюто ви. Антиоксидантите и органичните съединения в него го правят мощен имуностимулатор. Това свойство се дължи и на съдържанието на витамин С, който се свързва чудесно със селен и цинк. Селенът подобрява настроението, помага да се справим с тревожността и намалява риска от депресия. Препоръчителната доза на ден е 3-4 ядки.

Червена боровинка

Червената боровинка е смятана за един от супер плодовете в природата. Известна е със своите уникални качества за превенция и лечение на инфекциите на пикочните пътища, но също така е полезна и за нормализиране на психо-физическо състояние. Съдържа витамини А, К, Е и доста от група В, плюс рекордно количество аскорбинова киселина, която намалява нивото на кортизола, хормона на стреса. Червената боровинка се препоръчва на хора, изпитващи силен емоционален стрес. Има благоприятен ефект върху функционирането на кръвоносните съдове и намалява нивото на "лошия" холестерол.

Чай от лайка

Най-популярното успокоително, което може да се намери в почти всяка кухня. Релаксиращият ефект на чая се обяснява със съдържанието на апигенин в лайката, който има положителен ефект върху емоционалното състояние.

Този чай помага и в борбата с безсънието – бичът в живота на съвременния човек. Пийте чай не по-късно от час и половина до два преди лягане, за да не се събудите на следващата сутрин с подпухнало лице.

Целина

Колкото и изненадващо да звучи, целината е отлично средство срещу стреса. Това се дължи на баланса на микроелементите в състава й. Високото съдържание на калий, аскорбинова киселина и витамини А, С, В1 и Е има положителен ефект върху емоционалното състояние, облекчават напрежението и помагат за преодоляване на стреса. Особено полезен е сокът от целина. В корените и листата на целината се съдържат ценни аминокиселини, аспаргин, тирозин, каротин и никотинова киселина. Регулира баланса на pH-то в кръвта, което е от съществено значение за цялостното здраве. Тя има още диуретични, антисептични, апетитовъзбуждащи, освежаващи и тонизиращи свойства. Най-полезна е, когато се консумира в суров вид.

Маруля

Богата е на калций и калий, които спомагат за доброто емоционално състояние. Но марулята има изненадваща полза - помага и при безсъние, благодарение на вещество, успокояващо нервната система и насърчаващо съня – лактуцин.

Непременно я включете във вечерното си меню и ще си гарантирате здрав сън. Тя е подходяща и за диети, тъй като е богата на хранителни вещества, осигурява на организма витамини и минерали и в същото време е с ниско съдържание на калории. Внимавайте обаче, салатата не се препоръчва за хора, които имат проблеми с отделителната система.

Черен шоколад

Само няколко парченца черен шоколад могат да свалят натрупаното през деня напрежение. Неговите естествени флавоноиди повишават нивото на ендорфините в мозъка и бързо подбряват настроението. Черният шоколад е три пъти по-богат на антиоксиднати в сравнение с млечния. Той контролира нивата на кръвната захар, защитава кожата, подобрява зрението, а също така бори стреса и подобрява настроението ни. Шоколадът съдържа веществото анандамин, което влияе върху производство на допамин, благодарение на който се чувстваме отпочинали.

В допълнение, шоколадът съдържа аминокиселината триптофан, която пък е естествен антидепресант, помага за добър сън, намаляване на раздразнителността и подобрява настроението.

Кайсии

Кайсиите са богати на витамин B2 или рибофлавин, който е от съществено значение за психологическото ни състояние. Помага за облекчаване на главоболието и подобрява концентрацията. Калият е най-ценното минерално вещество в кайсиите. Пресните плодове съдържат около 300 мг от него. Магнезият в оранжевия плод се бори със стреса и напрежението. Най-добре е да се консумират пресни, но сушените също могат да бъдат полезни за емоционалното състояние.

Моркови

Морковите са богати на витамин А, който помага за облекчаване на стреса и нормализиране на съня.

Консумирайки моркови през целия ден, ще предотвратите раздразнителността и тревожността. Изпийте чаша сок от моркови преди лягане и ще спите като бебе. Те са ценни и за предотвратяване на различни заболявания, включително сърдечносъдови и някои видове рак. Но не прекалявайте с консумацията им – възможви са сънливост и главоболие.

Нахут

Турският грах е богат на аминокиселината глицин, която е полезна при претоварване на организма. Глицинът предизвиква чувство на удовлетворение и спокойствие, намалява раздразнителността и потиска тревожността. Препоръчва се и за тези, които страдат от резки промени в настроението.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Галя  Владимирова

Винаги съм била любопитна към процесите и промените в човешкото тяло, дух и ум.

Философ и психолог по образование, оставам неуморен изследовател, критично питащ и мислещ човек, и винаги нащрек към иновациите и бъдещето.

Защо, как и колко по-добре бихме могли да живеем – това е въпросът. Никога няма да спра да търся най-добрия отговор.

Продуктът беше успешно добавен в любими.