×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Природата, в безкрайната си мъдрост, е дарила някои растения с безценни свойства, способни да поддържат нашето благополучие и да насърчават оптимално здраве. Сред безбройните и дарове, които съставляват тази смела флора и за които често ви разказваме, е едно малко, подобно на глухарче, но мощно тревисто растение, известно като пилосела. Ще я срещнете още като ястребова трева, рунянка или миши уши. През Средновековието е била използвана за предсказване на излекуване или смърт на болни пациенти, както и за зарастване на рани и за укрепване на зрението. Вярвало се е, че соколите, известни с острото си зрение, пият сок от растението за тази цел. Пилосела се е използвала и за облекчаване на изпотяването по време на треска. Към днешна дата това растение не е забравено, а напротив- излизат все по-нови изследвания за ползите му. Рунянката притежава впечатляващ набор от предимства, осигурявайки благоприятни ефекти върху физическото здраве в различни аспекти



Състав

Пилосела съдържа набор от активни съставки, включително флавоноиди, тритерпени, фенолни киселини, фитостероли и кумарини, всяка от които осигурява ценна клинична подкрепа по свой начин.

За детоксикация на тялото

Hieracium pilosella разполага с арсенал от активни съставки, които са привлекателни за нашето тяло. Тя съдържа множество флавоноиди, съединения, известни със своята антиоксидантна сила. Последните се противопоставят на свободните радикали и помагат за намаляване на нашите нужди от детоксикация. Наистина, колкото по-малко нашите клетки са атакувани, толкова по-малко тялото ни се нуждае, за да елиминира потенциалните отпадъци. Освен това, проучвания предполагат, че пилосела може да стимулира активността на някои детоксикиращи ензими.

Изключителна ефективност като диуретик

Диуретик, знаем е вещество, което увеличава обема на урината, произведена от тялото, като по този начин насърчава бъбречното елиминиране на вода и електролити. Диуретиците често се използват за лечение на заболявания, свързани със задържане на течности или високо кръвно налягане. В този контекст способността на пилосела да действа като естествен диуретик и придава жизненоважна роля за насърчаване на здравето на бъбреците. Чрез увеличаване на обема на произведената урина, pilosella помага за прочистване на бъбреците, като по този начин насърчава елиминирането на токсини и други нежелани вещества от нашето тяло.

Атакувайки две граници, тази на свободните радикали и тази на бъбречните токсини, рунянката се представя като особено ефективен страж за нашата естествена система за детоксикация.

Тук ще добавим нещо много важно- сходното действие на кумарините, съдържащи се в това растение- те са вещества, чиято особеност е да насърчават развитието на диуреза, тоест увеличаване на производството на урина. Като се има предвид това, повишеното отделяне на нежелани вещества, помага за детоксикацията на тялото и осигурява правилното функциониране на бъбреците.

Фенолните киселини пък от своя страна осигуряват значителна подкрепа за действието на други биоактивни съединения в пилосела- те засилват антиоксидантния ефект на флавоноидите и стимулират диуретичния ефект на кумарините. Следователно, те също помагат за поддържане на здравето на бъбреците.

Посредством елиминирането на вода и токсични отпадъци, пилосела значително намалява отока на долните крайници и целулита, но не само в това ще ви бъде от полза.

Сред останалите и преимущества са:

  • Отхрачващо действие- насърчава кашлицата и изхвърлянето на храчки
  • Облекчава астма и бронхит
  • Помага при различни храносмилателни проблеми и метеоризъм
  • Кръвоспиращо действие- при маточни кръвотечения, както и при хемороиди и хеморагични колити
  • Спира развитието на някои бактерии като Е. коли
  • Има жлъчегонно действие
  • Служи като помощно средство при лека до умерена хипертония

Изводът- пилосела предлага множество ползи за здравето на бъбреците и не само. Нейното богатство на биоактивни съединения я прави ценен съюзник за поддържане на цялостното ни здраве. Тя е една от най-добрите билки, изхвърлящи излишната вода и токсини от тялото ни. Важно е обаче да запомним, че това растение трябва да се използва с повишено внимание и под лекарско наблюдение, както всеки друг природен продукт за терапевтични цели. Във високи дози може да бъде токсична.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.