×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Тъй като пролетта дойде с нейните си промени, за тези от вас, които обичат да се възползват от предимствата на етеричните масла, днес ще разкажем накратко кои от тях са пролетни и защо се препоръчват именно през този сезон



Етеричните масла и смяната на сезона

Телата ни често реагират на сезонни промени. С настъпването на пролетта може да се почувстваме по-енергични, но и по-уязвими към алергени от околната среда, като полените, например. За щастие, някои етерични масла могат да ни помогнат да управляваме тези сезонни промени.

Правилно подбраните етерични масла могат да ни помогнат да облекчим симптомите на алергия, да успокоим и да укрепим имунната си система. Особено подходящо е да направим това през пролетта, тъй като знаем, че освен да ни направи по-енергични, този сезон, особено в прехода си и в началото му, може да ни направи и далеч по-уморени.

Начин на употреба

Знаем, че има различни начини да се насладим на предимствата на етеричните масла. Инхалацията и дифузията са най-често използваните методи. Инхалацията се състои от вдишване на изпарения от етерично масло, поставено върху носна кърпа или разредено с гореща вода. Що се отнася до дифузията, тя позволява на молекулите на етеричните масла да бъдат разпръснати в околния въздух. Всъщност, едно просто вдишване или дифузия позволява на тялото да се възползва от множеството свойства, които носят безброй ползи и през този сезон.

Етерични масла за пролетния сезон

Използването на етерични масла през пролетта предлага естествено решение за борба с нежеланите ефекти, които този сезон може да донесе. Сред тези етерични масла, три от тях са особено важни: естрагон, евкалипт и римска лайка.

Естрагонът е известен със своите мощни антиалергични свойства, особено ефективен срещу сезонни алергии, като сенна хрема. Евкалиптът, от друга страна, облекчава дихателните пътища и улеснява дишането, което може да бъде от голяма полза при увеличаване на количеството полени във въздуха. Римската лайка пък е известна със своите успокояващи и противовъзпалителни свойства.

Етеричните масла често се използват синергично, за да се увеличи тяхната ефективност. Например, популярна рецепта за борба с поленовите алергии включва смесване на равни количества етерично масло от естрагон, евкалипт и римска лайка. Тази синергия предлага ефективен начин за облекчаване на симптомите на сезонни алергии.

Ефективен начин да се запасите с енергия в началото на пролетта, е да разпръснете няколко капки етерично масло от евкалипт в дома си. Известен със своите ревитализиращи свойства, той помага в борбата срещу ефектите на полените.

За тези, които са по-чувствителни към сезонни алергии, се препоръчва използването на етерично масло от естрагон, което има естествени антихистаминови свойства и помага за облекчаване на симптомите на поленова алергия. Просто добавете няколко капки към дифузер или го вдишайте директно.

Етеричното масло от римска лайка е истински лек срещу стреса и нарушенията на съня. То ще ви бъде от голяма помощ за осигуряване на спокоен сън и пълноценно наслаждаване на пролетните дни.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.