×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Скоро ни очакват много празнични напитки и хапване. Знаем колко можем да прекалим с пиенето и хапването през тези дни и колко съжаляваме след това. След няколко дни ще прочетете и едно интересно интервю по темата. Но до тогава да си сипем чаша горещ шоколад и да се радваме на живота! Горещ шоколад ли казах? Не звучи твърде здравословно, колкото и да е вкусно. Повечето подобни зимни напитки са пълни със захарни сиропи и кремове. За хората с диабет и наднормено тегло пък са немислими. Добрата новина е, че сега ще ви запознаем с няколко питиета, които са хем вкусни, хем здравословни, хем ще ви сгреят в студените зимни дни.

Гореща вода, лимон и джинджифил

Горещата вода и лимонът са чудесна сутрешна напитка заради имуностимулиращите си свойства. Но през зимата защо да не добавите и малко джинджифил? Джинджифилът също има страхотни имуностимулиращи свойства и не само, но също така добавя и допълнителен вкус. Ако пък сте настинали и имате възпалено гърло, прибавете и малко мед и ще видите как след няколко такива чая няма да има и помен от настинката.

Лате с куркума

Подобно на лимона и джинджифила, куркумата е перфектният стимулант за имунната система и естествено противовъзпалително и антиоксидантно средство. Тази здравословна напитка също е идеална, когато хванете вирус или просто се преохладите- ще облекчи мускулните ви болки и главоболието, ще ви сгрее и ще ви накара да обичате зимата. За да си направите перфектното златно лате са ви необходими:

2 чаени чаши ядково мляко

1 ½ чаена лъжица куркума

 ½ лъжица канела на прах

1 пръчка канела

1 чаена лъжица мед (или друг подсладител)

+ по желание може да добавите кокосово масло и черен пипер

Вкусът е превъзходен и ужасно здравословен!

Горещ шоколад с бадемово мляко

Всички имаме нужда от сладост и почерпка от време на време. Горещият шоколад също може да бъде здравословен, ако използвате бадемово мляко. За целта ви е нужно натурално какао на прах, бадемово мляко, малко мед за сладост, а защо не и малко настъргани бадеми. Канела и кардамон също може да ползвате за по-наситен и сгряващ вкус. Вариант е и да замените какаото с разтопен на водна баня чист черен шоколад- вкусът отново си заслужава, а и е полезно! Или пък сменете бадемовото мляко с кокосово, ако предпочитате вкуса на кокос.

Пикантно, кокосово-бадемово мляко

Възможно е да забравите за горещия шоколад, след като опитате тази напитка. За нея са ви необходими:

1 чаша бадемово мляко

½ ч. л. джинджифил на прах или пресен джинджифил

½ ч. л. ванилия

щипка индийско орехче

щипка лют червен пипер (може и без него, ако не желаете да ви е много люто)

1 с. л. кокосово масло

стевиола на прах за подслаждане

Смесвате всички съставки и разбърквате бавно до получаване на хомогенна смес и сгорещяване. После се отпускате в компанията и.

„Ърл Грей“ лате

Ърл Грей е вид чай с много ясно изразен специфичен вкус и аромат, който се дължи на маслото от бергамот, което е прибавено в него. Съставките, които са ви необходими тук са:

1 чаша топла вода

1 или 2 торбички чай „Ърл Грей“

½ ч. ч. бадемово мляко

1 ч. л. стевиола с ванилия, по желание

Начин на приготвяне: Поставяте пакетчетата чай в топла, още незавряла вода за 5 минути. След това го смесвате с останалите съставки и сте готови. Тази напитка се отличава със своите високи нива на катехин, който е естествен антиоксидант, борещ се с оралните инфекции. Този чай е полезен за зъбите, а също така подпомага и храносмилането. Бергамотът може да има и успокояващ ефект, след натоварен работен ден.

Във всяка една от изброените напитки, има незаменими за здравето ви съставки. За да не забравяте, че грижата за здравето винаги трябва да е приоритет. А освен това може да бъде и вкусна. Желаем ви топла и уютна зима... със здравословен привкус!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.