×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Анемия

Анемия се развива при недостиг на червени кръвни клетки или когато в червените кръвни клетки няма достатъчно хемоглобин. Тъй като страничен ефект при анемия е слабата циркулация на кислорода, симптомите обикновено включват мускулна слабост, силна умора, мозъчна мъгла и чести промени в настроението. Ако не се предприемат навременни мерки, състоянието може да се усложни и да се стигне до увреждане на сърцето, мозъка и други органи.

Хемоглобинът е богатият на желязо протеин, на който кръвта дължи червения си цвят. Той помага на клетките да пренасят кислород от белите дробове към други органи в тялото. Червените кръвни клетки са важни за имунитета, устойчивостта срещу инфекции и кръвосъсирването.

В някои случаи рискът от анемия се увеличава – най-често тя засяга жени в репродуктивна възраст, както и хора над 65 години, които заради стомашно-чревни смущения не усвояват добре ценните вещества от храната.

Анемията е тясно свързана с дефицита на желязо. Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията дефицитът на желязо е един от най-често срещаните хранителни дефицити в света. Желязото помага за производството на хемоглобина и взема важно участие в редица процеси, включително разпределянето на кислорода в тялото. За съжаление огромен процент от хората имат дефицит на желязо вследствие загуба на кръв (по време на месечния цикъл), лоша диета, неспособност за усвояване на желязото от храната.

Характерни симптоми при анемия: умора и слабост, бледа кожа, неправилен сърдечен ритъм, недостиг на въздух или затруднено дишане, болки в гърдите, когнитивни проблеми, включително мозъчна мъгла и слаб фокус, студени ръце и крака.

Имайте предвид, че: в продължение на години, анемията може да остане почти незабелязана. Затова ако симптомите, колкото и леки да са те, не отшумяват е задължително да се направи изследване.

Причини, които провокират дефицит на червени кръвни клетки и анемия:

-тялото не произвежда достатъчно червени кръвни клетки;

-загуба на кръв при менструация, нараняване или други обстоятелства;

-тялото унищожава червените кръвни клетки, поради промени в имунната система.  



Рискови фактори.

-Недостиг на желязо или витамин В12 вследствие на ограничения в диетата, вегетарианство или веганство. При злокачествената анемия, организмът може да получава достатъчно В12, но не е в състоание да го метаболизира и използва правилно. Заради това организмът не може да произвежда хемоглобин. Виж тук: Витамин В12 1000 µcg (Метилкобаламин) 90 сублингвални таблетки.

-Бременност и напреднала възраст – изследванията показват, че при хората над 65-годишна възраст рискът от анемия се увеличава.

-Candida – тази упорита гъбичка може да промени начина, по който тялото абсорбира хранителните вещества, включително В-витамини. Виж тук: Витамин В50 комплекс.

-Други заболявания, включително автоимунни (като например лупус), ХИВ инфекция, ревматоиден артрит, бъбречни усложенение или рак. При проблеми с бъбреците и анемия, еритропоетинът – плазмен гликопротеин, който контролира продукцията на червени кръвни клетки, може да не функционира правилно. В случай, че бъбреците не произвеждат достатъчно от него, може да се стигне до анемия.

-Стомашно-чревни смущения, които саботират абсорбцията на хранителни вещества, включително възпалителна болест на червата, болест на Крон или язва. Виж тук: Гастритикс 474 mg x 100 капс. 

-Безконтролен прием на болкоуспокояващи лекарства, особено съдържащите ацетилсалицилова киселина. Виж алтернатива тук: Curica® Pain Relief (При болка в ставите) 712 mg.; Curica® Turmeric (Куркума) 300 mg.

-Понякога анемията е генетично унаследена и да не се дължи на начина на живот или диетата. Тези случаи апластична анемия (тялото не продуцира достатъчно червени кръвни клетки), заболявания на костния мозък като левкемия и миелофиброза, хемолитична анемия или сърповидно-клетъчна анемия. Генетични нарушения от типа на G6PD недостатъчност също могат да бъдат причина. Таласемията е друго кръвно нарушение, предавано по генетичен път, което се характеризира с по-малко червени кръвни клетки и по-малко хемоглобин в организма от нормалното.  



Диета и анемия – каква е връзката? Освен да приемате достатъчно желязо и витамини B, какво е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да преодолеете анемията? Да елиминирате от диетата си преработените продукти, рафинирани зърнени храни, „бързи“ храни, синтетични съставки, захар и др. Те предизвикват недостиг на основни хранителни вещества, умора, повишаване на теглото, слабост, възпалителна болест на червата, кандида.  



Revita Ви препоръчва:

Подхранвайте далака! Това е много важна стъпка срещу анемията. Далакът е орган, който участва в производството на червени кръвни клетки. Нарушенията във функциите му могат да рефлектират върху състоянието на кръвта. Много полезни за далака храни са тиквата, цвеклото, зеленолистните зеленчуци, ядките, цитрусовите плодове, ябълките и др.

Пробиотиците са задължителни! Стъпка №2 е допълнителният прием на пробиотици, за да стимулирате здравето на червата, което е от решаващо значение за абсорбцията на хранителни вещества. При синдром на пропускливите черва например, тялото не абсорбира добре желязото, витамин В12, магнезий, цинк и други ценни компоненти. Много проучвания показват, че приемът на пробиотични добавки води до повишение в нивата на В-витамини и желязо в организма. При анемия се препоръчват не по-малко от 50 млрд живи пробиотични култури дневно. Виж тук: Примадофилус Оптима Immune Defense 50 млрд активни пробиотици.



Още полезни добавки. Витамин В-комплекс, фолат и желязо е едно добро решение в случая. Допълнителният прием на витамин С също може да бъде от огромна полза – този антиоксидант увеличава абсорбцията на желязото от храната и хранителните добавки.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.