×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Студът вече ни подсеща за себе си. Дните стават все по-къси, а ние се „сблъскваме“ с все по-малко количество слънчева светлина. Започваме да търсим все по-често топлината и комфорта на собствения си дом, а някои болежки сега, повече от всякога, напомнят за себе си. Как можем да си помогнем? Един от ефективните начини, които мнозина не са опитвали, е този, при който на помощ идват етеричните масла. Тези концентрирани растителни екстракти осигуряват голямо разнообразие от ползи за здравето ни- както физическото, така и психическото, особено през зимния период. Независимо дали става въпрос за засилване на имунната ни систем , успокояване на ума или подобряване на настроението, етеричните масла са ценен инструмент за преминаване през този сезон в добро здраве и с пълно спокойствие.

В тази статия ще разгледаме някои от най-полезните есенни етерични масла, техните специфични свойства и как да ги използваме ефективно. Интересното е, че тези масла могат да адаптират тялото и ума ни към променящата се температура и ритъм на този сезон.

При болки в ставите

Температурите падат, а старите травми и болежки се обаждат. Нищо ново за този сезон. Ето защо е важно да имате на разположение естествени средства за справяне с тези болки. Етеричните масла, благодарение на своите противовъзпалителни и аналгетични свойства, са сред най-ефикасните естествени средства за облекчаване на есенните болки.

Основните органични съединения, които помагат при възпалителни заболявания на ставите са: ά и β- Pinene, β-Myrcene, ά-Bisabolol, Chamazulene, Linalool. Те успокояват възпалението, премахват отока, болката и усещането за скованост. Тези съединения се съдържат в маслата от плодове на хвойна, бял бор, мащерка, лайка и лавандула. Етеричното масло от евкалипт също не бива да пренебрегваме, тъй като е особено ценено заради своите противовъзпалителни и аналгетични свойства. В допълнение към противовъзпалителните си свойства, това етеричното масло има и охлаждащ ефект, който може да помогне за облекчаване на болките в ставите. Етеричните масла от бял бор, хвойна и мащерка (вече ги споменахме) също са особено ефективни при такъв вид болка. Затова, струва си да опитате- сред етеричните масла, които предлагаме, може да изберете това, което е комбинация от мента, евкалипт, розмарин и мащерка или пък самостоятелното ни масло от бял бор, както и това от евкалипт. А за най-добър ефект- комбинирайте ги.

При проблеми с дихателната система

Етеричното масло от мащерка е особено полезно и при проблеми с дихателната система, предизвикани от настинки, грипове и т.н. Подкрепяща функция и инхибиторни ефекти притежават и маслата от евкалипт, мента, чаено дърво, канела- всичките ще намерите и при нас. Добре да ги имате под ръка през този период от годината. Според изследвания, основната съставка на евкалиптовото масло- цинеол, може да бъде полезна за пациентите с хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ).

За силен имунитет

Наскоро писахме за пчелния мед и прополиса- наясно сте колко са ефективни, когато трябва да засилим имунната си система, а това е особено необходимо в това време на годината. Както вече споменахме, поради високия процент на цинеол в евкалипта, доказано е, че след вдишване, той подпомага здравето и функционирането на моноцитите и производството на Т-клетки. Чаеното дърво със своите мощни антибактериални и противогъбични качества, също е забележителен имуностимулатор. Предполага се, че етеричното масло от карамфил засилва регенерацията на специфични клетки и протеини, свързани с имунната система и възпалението. При нас може да откриете капки от прополис с пчелен мед и изброените етерични масла- канела, карамфил и розмарин, който пък е изключително бoгaтo нa витaмини A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E и K растение и eдин oт нaй-cилнитe aнтиoĸcидaнти в природата.

За спокоен сън

Тъй като температурите започват да падат с настъпването на есента, не малко хора откриват, че сънят им става по-нестабилен. Разумното използване на определени етерични масла може да помогне за предизвикване на по-дълбок и по-спокоен сън. Лавандулата е може би едно от най-популярните етерични масла за предизвикване на сън. Съдържа съединения, за които е доказано, че намаляват безсънието и подобряват цялостното качество на съня. Евкалиптът също се нарежда сред растенията, които ще ви помогнат да заспите по-лесно. Звездовидният анасон и портокалът са сред силно успокояващите сетивата масла. При нас ще намерите етерично масло за спокоен сън, което съчетава в себе си действието на евкалипта, портокала и звездовидния анасон. Предлагаме ви и релаксиращ спрей, съдържащ комбинация от 12 етерични масла- портокал, евкалипт, бор, босилек, чаено дърво, лимон, мента, ванилия, прополис и др.

По-малко стрес и безпокойство

Преходът от лято към есен понякога може да бъде източник на стрес и безпокойство за много хора. Смяната на сезона, намаляването на дневната светлина и забързаното темпо в началото на учебната година, могат да насърчат появата на тези нарушения. И тук етеричните масла идват на помощ. Известно е, че етеричното масло от бергамот спомага за релаксация и спокойствие. Неговият приятен, успокояващ аромат, го прави популярен вариант за намаляване на тревожността и безпокойството. Освен това, цитрусовият плод, от който се извлича, има дълга история на употреба в традиционните терапии за облекчаване на стреса. По същия начин е доказано, че етеричното масло от иланг-иланг намалява стреса и тревожността. Проучване от 2017 г. показва, че вдишването на етерично масло от иланг-иланг, може значително да намали тези състояния. И тук ментата ще ви бъде от полза- знаете, че тя се слави със своите успокояващи свойства. Маслото от портокал също притежава способността да повишава настроението. И отново напомняме- при нас ще откриете и всички тези масла, които облекчават стреса и които ще ви накарат да се чувствате по-добре психически в студените, тъмни и къси зимни дни.

Суха кожа

И накрая ще ви препоръчаме и масло за суха кожа- тази, която мъчи не една от нас през зимата. Студът си казва думата, а кожата си иска своето. Така че, ако не сте го пробвали, сега е моментът- маслото от гераниум има силно изразени антибактериални, антимикробни и антисептични свойства. То ще овлажни кожата ви, ще я защити при силен вятър и студ и ще я поддържа здрава не само през този сезон, а и през цялата година. Не забравяйте и за маслата от арган и иланг-иланг, които са мощни овлажнители на суха и увредена кожа и много успешно я защитават в зимни условия.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.