
Човек може да си набави тази важна аминокиселина чрез месото (телешкото и агнешкото) и местните продукти. Вегетарианците обаче приемат незначителни количества L-карнитин и това създава редица проблеми. Изследователите тествали 40 доброволци като само половината от тях били вегетарианци. Учените направили две паралелни изследвания като проследили всички показатели на доброволците. Оказало се, че нивото на L-карнитин при вегетарианците е с до 30% по-ниско. Учените съветват хората, които са се отказали от месото, да се опитат да си набавят важната аминокиселина по друг начин, тъй като липсата й може да има сериозни последствия за здравето. Дефицитът на L-карнитин води до нарушаване на мастната и белтъчината обмяна. Проявяват се нарушения на оптималното физиологично състояние и нормалната функция на мускулите, както и забавен метаболизъм и затлъстяване.
Ревита Ви препоръчва
Л-Карнитин, 500 mg
Коментари (1)
Нов коментар