×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
полезни съвети как да се предпазим от грипГрипната епидемия вече е обявена в различни области в страната, което означава, че пикът на грипа и острите респираторни инфекции вече е факт. Нивата на заболеваемост се покачват в почти цялата страна.

 

Не забравяйте предупрежденията на специалистите, че грипът не е настинка. Той не се лекува с антибиотици, освен в случаите на усложнения!

 

Най-добрите мерки, които можете да предприемете, са превантивните. И има много неща, които можете да направите, за да не влезете в групата на заболелите. Затова, четете внимателно!

 

Физическата активност – доказан имуностимулатор!

Умерените фитнес упражнения, както и бързото ходене в продължение на 45 минути всеки ден, поне 5 пъти седмично, намалява риска да се разболеете от грип поне с една трета. Едно съвременно американско проучване доказа, че жени, които са ходили пеша почти ежедневно в продължение на цяла година, са били много по-устойчиви срещу настинките и грипа.

 

Добра храна и добър сън!

Ако някой някога ви е казвал, че е много важно да се храните правилно и да си почивате качествено, не е бил далече от истината. Това, заедно с упражненията или ходенето пеша, може да осигури сериозна защита срещу грипа, настинките и всевъзможните остри инфекции, дебнещи отвсякъде през студените месеци от годината. Хапвайте много плодове и зеленчуци – те са източник на ценни антиоксиданти. Спете толкова, колкото смятате, че имате нужда.

 

Мийте ръцете си по-често!

Да – мийте много често ръцете си, като за целта използвате по-топла вода и обилно количество сапун. Търкайте ръцете си поне 15 секунди, за да бъдете сигурни, че сте премахнали микробите. Не забравяйте да почиствате добре областта под ноктите, тази между пръстите, както и около китките.

 

Не докосвайте лицето си с ръце!

Придържайте се към това правило предимно докато сте извън къщи. Често всички ние неволно посягаме към лицето си, докосвайки устните, носа или очите си с ръце. Това обаче, е най-сигурният начин да се заразим с частици от вируса.

 

Научете децата как да се пазят!

Децата са доста податливи на настинки и вируси, и често ги „пренасят” и у дома. Научете малките, освен за себе си, да имат грижата и за околните, и да кихат и кашлят в носна еднократна кърпичка. Приучете ги към правилото „Чисти ръце”, ако се налага им го повтаряйте непрекъснато, дори с риск да станете досадни.

 

Чист дом!

При почистването на дома, използвайте дезинфекциращ препарат. Това важи особено много за банята и кухнята. Сменяйте по-често всевъзможните гъби за баня, както и парцалите за почистване – те са основни източници на микроби.

 

Превантивните мерки в офиса!

Почиствайте по-често работното си място с антибактериални кърпички или друго средство. Бюрото, компютърът ви, работният стол, предмети като кутията за моливи и химикалки, телефон и др., също трябва да бъдат почиствани поне два пъти в седмицата!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.