×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Анхидриран меден глюконатАнхидрираният меден глюконат представлява смес от меден глюконат (глюконова киселина и меден карбонат) смесена с манитол (захарен алкохол).  Елементарната мед може да бъде токсична в големи количества. Не приемайте повече от 4 мг елементарна мед дневно.

Медта, третият най-широко разпространен микроелемент в човешкото тяло, е жизненоважна за функционирането на организма при всички висши растения и животни.

Веществото може да бъде извлечено от различни хранителни източници като стриди, вътрешности (особено черен дроб), други морски храни, боб, ядки и пълнозърнести продукти.

Медта играе важна роля в няколко физиологични и биохимични метаболитни процеса и влиза в състава на много ензими.

Медта се пренася в организма предимно чрез протеин в кръвната плазма, наречен церулоплазмин.

Допълнителният прием на мед е много важен, тъй като липсата му може да доведе до сериозни нарушения в нормалното протичане на процесите в тялото. Други добавки включват меден оксид, меден аспартат, меден сулфат и меден цитрат. Освен това медта се конкурира с цинка при усвояването в храносмилателния тракт, затова хранене, което е богато на един от елементите, може да доведе до недостиг на другия.

Глюконовата киселина е некорозивна, нелетлива, нетоксична, мека органична киселина. Тя придава свеж, леко кисел вкус на много храни като виното и плодовите сокове.

Глюконовата киселина се съдържа в естествен вид в плодовете, меда, чаят комбуча и виното. Като хранителна добавка се използва като регулатор на киселинността. Освен това се добавя в препаратите за почистване, където разтваря минералните депа, особено в алкалните разтвори.

Предимства на медния глюконат

Тъй като е третият най-разпространен микроелемент в човешкото тяло, медта е необходима за доброто здраве и подпомага защитата на сърдечно-съдовата, скелетната и нервната система. Тя е жизнено необходима за функционирането на нервите, растежа на костите и за преработването на захарите. Освен това тялото се нуждае от мед, за да използва желязото. Освен че е ключов компонент на приблизително 50 различни ензима (всички те се нуждаят от мед, за да функционират правилно), медта е важна хранителна съставка за синтеза на хемоглобин, миелин, колаген и меланин.

Медта взаимодейства с витамин С и цинка, като подпомага производството на протеини и колаген в тъканите и един компонент на съединителната тъкан, познат като еластин – всички те са необходими за развитието и поддържането на кожата и костите, включително на кръвоносните съдове и ставите.

Освен това медта е мощен антиоксидант и участва в образуването на енергия.  Производството на мощния антиоксидант супероксид дисмутаза зависи от наличието на мед в тялото. Медта е необходима за производството на аденозин трифосфат (АТР), енергията, която използва тялото.

Тялото се нуждае от мед за производството на кожния пигмент меланин, който придава цвета на кожата, косата и очите. Когато косата посивее, вследствие на недостиг на мед, добавките, съдържащи мед могат да направят процеса обратим. Освен това медта подпомага регулирането и контролирането на лизил оксидазата, ензим отговорен за производството на колаген в костите, съединителната тъкан и кожата. Много кремове за локално приложение, които подсилват и възстановяват еластичността на кожата съдържат като активна съставка медни пептиди.
Важно е да имате предвид, че голяма част от хората не усещат цялото полезно действие за здравето на медта, тъй като те просто не консумират достатъчно от този важен хранителен елемент. Това важи с особена сила за хората, които прекаляват с консумацията на алкохол. Приемът на мед с хранителни добавки може да е необходимо, ако в храната на човек липсва този минерал, тъй като той играе толкова важна роля за различни процеси в тялото.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.