Search
Филтрирай по...

Езикът-отражение на здравословното състояние

Езикът е отражение на здравословното състояние

 

Изплезете се пред огледалото и се вгледайте внимателно- какъв е цветът на езика ви? Забелязвате ли налепи по него? По състоянието на езика си, можете да разберете дали имате здравословни проблеми. Затова вместо да се чудите защо изведнъж той е побелял или е станал по-тъмен, продължете да четете внимателно!

 

Езикът е отражение на здравосложнотои състояние

 

 

Това е списък с 10-те най-чести промени, които могат да настъпят с езика, понякога без дори да забележим това.

  1. 1. Нормално състояние – езикът е розов на цвят, без никакви петна или резки по него: Знак, че организмът функционира правилно и в момента не се развива вирусен процес.
  2. 2. Върху езика е образуван тънък бял пласт, по който зъбите оставят следи; в предната част на езика може да има червени точици: много вероятно е да имате недостиг на енергия, постоянна отпадналост, лош апетит и прекомерно отделяне на пот. Типичен белег при по-стресираните и притеснителни хора.
  3. 3. Тънък жълтеникав пласт на повърхността: Типичен белег, сигнализиращ за наличието на храносмилателни и/или кожни проблеми.
  4. 4. Дебел бял слой в средата на езика, подути краища: Лошо храносмилане и задържане на вода. Често това е комбинирано с физическа слабост и недостиг на енергия.
  5. 5. Тъмни петна по езика и лилавеникав оттенък: Сигнал за кръвни съсиреци, както и съдови проблеми. Обикновено когато е такова състоянието на езика, придружаващи са симптоми като подути крака, главоболие, болка в областта на гръдния кош, повяхнала кожа.
  6. 6. Езикът е обложен, а най-предната му част е ярко червена: Това е индикация за нарушено емоционално състояние. Енергията, натрупваща се в организма причинява чести и сериозни възпаления.
  7. 7. Червен език с бели налепи по него: Признак за повишена телесна температура, получена в следствие на инфекция или заболяване на кожата.
  8. 8. Подут език с дебел слой бели напластявания върху него: Сигурен знак за инфекциозно заболяване, както и дефицит на витамини и минерали. При такова състояние, незабавно се консултирайте с лекар, особено ако има придружаващи симптоми като прекалено бледа кожа, болки в таза, чести състояния на паника.
  9. 9. Малки нацепвания/ накъсвания: Сигналът е за наличие на гъбична инфекция. Често съпътстващите симптоми са свързани с потене, безсъние, безпричинно раздразнение.
  10. 10. Блед език, без видими слоеве: Това състояние е причинено от понижен кръвен поток, анемия, слаба памет и концентрация. При жените този симптом  често е индикация за наличие на хормонален дисбаланс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top