Search
Филтрирай по...

4 хранителни вещества в подкрепа на мъжкото здраве

хранителни добавки

 

 

Мъжете, които не спортуват най-често не проявяват интерес  към приема на витамини, минерали, антиоксиданти и други полезни хранителни компоненти. Вероятно това се дължи на факта, че темата за мъжкото здраве е значително по-малко застъпвана, в сравнение с разнообразната информация, касаеща жените.

 

Въпреки това обаче, мъжете до голяма степен се вълнуват от своето здраве. Ето кратък поглед към едни от най-важните елементи, от които мъжете не бива да се лишават:

 

Калций – ако не сте любители на млечните продукти или нямате възможност редовно да приемате такива, приемът на калциев цитрат е просто задължителен. Препоръчителната дневна доза е 1200 мг дневно, като приемът е разпределен два пъти в деня. Освен че спомага за заздравяването на костите и зъбите, калцият поддържа мускулната функция и благоприятства сърдечната дейност.

Бор – освен че поддържа здравето на костите и ставите, този неметален елемент подпомага усвояването на магнезий, калций, фосфор, витамин D и мед. Според редица изследвания, приемът на бор възпрепятства прекомерната загуба на калций чрез урината и намалява вероятността от развитие на рак на простатата.

Хром – недостигът на хром в мъжкия организъм, обикновено води до репродуктивни нарушения. От достатъчното наличие на хром в организма, зависи и здравето на щитовидната жлеза, както и влечението ни към сладките храни. Афинитетът към тестени и/или сладки храни почти винаги е показател, че в организма нивата на хром са ниски. Хората с наднормено тегло, често страдат от недостиг на хром. Хромът контролира и инсулиновата функция и стабилизира нивата на кръвната захар, следователно – предпазва при диабет и облекчава състоянието при наличие на заболяването.

Коензим Q10 – С напредването на възрастта нивата на коензим Q10 постепенно започват да спадат, което влошава общото здравословно състояние. Това хранително вещество по изключително ефективен начин блокира вредното въздействие на свободните радикали и подкрепя сърдечната функция.

Полезен е при висок холестерол и натрупване на мастни плаки по стените на артериите. Подпомага функционирането на клетките на сърдечния мускул. Препоръчва се за хората, които приемат статини (лекарства за понижаване на холестерола). Благоприятства поддържането на нормално кръвно налягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top