Search
Филтрирай по...

Ето как да си направите натурален дезинфектант за ръце

Дезинфектант за ръце

Покрай паниката около коронавируса и запасяването с предпазни средства и препарати с вирусоцидно и бактерицидно действие, вече е трудно да намериш качествен дезинфектант за ръце.

Това се оказва проблем, тъй като една от основните препоръки на вирусолозите, се отнася до хигиената на ръцете, особено когато сме навън и нямаме възможност да се измием с топла вода и сапун.

За да са ефективни, препаратите за хигиенна дезинфекция на ръце трябва да съдържат поне 60% алкохол. Спиртът с висок градус или изопропиловият алкохол са идеални в това отношение. С тях можете да приготвите и домашен дезинфекциращ продукт, също толкова ефикасен, колкото дезинфектантите, предлагани в аптеките.

За целта е необходимо да комбинирате спирта с висок градус или изопропиловия алкохол с натурални съставки, които предпазват кожата от изсушаване и също проявяват антибактериално и антивирусно действие.

Revita.bg Ви предлага лесна за изпълнение рецепта за дезинфекциращ препарат, приготвен в домашни условия. Той има добра поносимост и дори при честа употреба няма да навреди на нежната кожа на ръцете.

Ето кои са необходимите за сместа продукти:

  • 1 с. л. изопропилов алкохол;
  • 3 с. л. алое вера сок;
  • 1/2 с. л. витамин Е;
  • 15 капки масло от чаено дърво;
  • 8 капки етерично масло от лавандула.

Начин на приготвяне: смесете маслото от чаено дърво с етеричното масло от лавандула и витамин Е в стъклен съд. Разбъркайте добре. Добавете алкохола и отново разбъркайте. Смесете всички съставки със сока от алое вера и изсипете в спрей бутилка или в контейнер от течен сапун. Това е всичко!

Този домашен дезинфектант за ръце не само проявява антибактериални, противовирусни и антигъбични свойства, но също така ще остави приятен аромат. Благодарение на витамин Е и алое вера, кожата ви ще се запази мека и нежна, и няма да се пресуши.

Нанасяйте върху ръцете си винаги, когато е необходимо и втривайте добре с цел оптимално попиване в кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top