
Най-застрашени в случая, според учените, са именно жените, у които „бързата” храна може да предизвика рак на гърдата, на кожата, на задстомашната жлеза или на матката.
При жените над 49 годишна възраст, рискът от развитие на рак на гърдата е в пъти по-висок, в сравнение с по-младите представителки на нежния пол, се подчертава още в изследването.
Причината, според специалистите, се крие в недопустимо високото съдържание на захар в полуфабрикатите.
Обяснението: натрупвайки се продължително време в тъканите и кръвта, захарта провокира растежа на ракови клетки.
Качествената и полезна храна, означава тя да бъде прясно приготвена и да включва предимно зеленчуци и месо. За съжаление обаче, в днешни дни все по-малко хора имат време за готвене у дома.
Коментари (0)
Нов коментар