×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Соевата диета успокояваСоевата диета понижава тревогата, предизвикана от вредното химично вещество бисфенол А – до този извод са стигнали учени от университета в Северна Каролина, съобщава medicalnewstoday.com. Бисфенол А повишава нивото на тревожността, променя експресията на гените в амилгада – раздел в мозъка, който отговаря за реакциите на страх и стрес. Бисфенол А си прилича по състав с хормона естроген и може да бъде причина за онкологични заболявания.

Авторът на изследването, професорът по биология Хидър Патисол, разделил опитни мишки на 5 групи. Основната задача била да се установи как повлиява соята на нивото на тревожността, повишено от бисфенол А. В първата група животните получавали храна с ниско съдържание на бисфенол А. Във втората храна с добавка на соя. В група 3 – обикновена храна. Гризачите от група 4 ядяли богата на соя храна, а в 5-та животните получавали допълнително естроген. Резултатите показали, че гризачите, които били подложени на въздействието на бисфенол А, но не са получавали соя, имамали значително по-висока тревожност. Учените предполагат, че полезният ефект на соята да понижава тревожността се дължи на съдържащите с в нея фитоестрогени.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.