×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Новият бърз тест открива коронавирусната инфекция за по-малко от 2 часа и половина

Бърз тест
Новият бърз тест на Bosch лесно може да се използва и в болниците
 

Новият, напълно автоматизиран бърз тест за молекулярна диагностика е разработен от немската компания Bosch.

  Коронавирусът SARS-CoV-2 поставя големи предизвикателства пред здравните системи и медицинските институции по целия свят. Навременното диагностициране на новия вирус е критично важно за ограничаване на експоненциалното му разпространение в много страни.  


Иновативният бърз тест на Bosch ще се справи с предизвикателството

Той ще бъде на разположение на болници, лаборатории и здравни центрове, спомагайки за поставянето на навременни и точни диагнози. Тестът се осъществява с уреда Vivalytic, разработен от Bosch Healthcare Solutions - дъщерната компания на Bosch и може да изиграе съществена роля за изхода от ситуацията. „Искаме тестът да се включи в овладяване на коронавирусната пандемия. Това ще ускори идентифицирането и изолацията на заразените пациенти “, казва д-р Волкмар Денър, председател на управителния съвет на Robert Bosch GmbH.


По-бърза диагностика, по-бавно разпространение

Тестът е разработен само за 6 седмици и може да открие наличието на новия коронавирус SARS-CoV-2 за по-малко 2 часа и половина – от вземането на пробата до пристигане на резултата. Обикновено при тестовете, използвани към момента, трябва да се изчака 1-2 дни до получаването на резултат. „Особеността на теста на Bosch е, че той спестява на лекарите времето, необходимо за допълнителни тестове. Той осигурява надеждна, навременна диагностика, за да може максимално бързо да се стартира подходящо лечение “, казва Марк Майер, президент на Bosch Healthcare Solutions GmbH. Бързата диагностика, осъществявана на място и без губене на излишно време е най-голямото предимство на новия тест на Bosch.  


Може да се използва директно в болниците

Друга характеристика на бързия тест на Bosch е, че той може да се прилага директно в болничните места, което елиминира необходимостта от транспортиране на пробите. Той един от първите в света напълно автоматизирани молекулярни диагностични тестове, които могат да се използват на място във всички болнични заведения. С него пробата може да бъде тествана не само за COVID-19, но и за девет други респираторни заболявания, включително грип А и В едновременно.


Максимално лесен за употреба на място

Тестът на Bosch дава резултати с точност над 95%. Пробата се взема с от носа или гърлото, като за целта се използва тампон. След това патронът, който съдържащ всички необходими за теста реагенти, се поставя в устройството за анализ Vivalytic. По време на анализа медицинският персонал може да се посвети на други задачи, например в грижата за пациентите. Уредът Vivalytic е толкова лесен и удобен за употреба, че дори медицинският персонал, който не е бил специално обучен за работа с него, може надеждно да извърши теста!


С максимален обсег на действие

Уредът Vivalytic на Bosch може да извърши до десет теста в рамките на 24 часа. Това означава, че са необходими само 100 устройства за оценка на до 1000 теста на ден. Имайки предвид динамичното разпространение на коронавируса SARS-CoV-2, лабораториите вече работят извън възможностите си. Bosch Vivalytic разрешава този проблем като спомага за увеличаване наличните възможности за тестване.  


В сътрудничество с най-добрите

Тестът е разработен в сътрудничество между дъщерното дружество на компанията - Bosch Healthcare Solutions и северноирландската компания за медицински технологии Randox Laboratories Ltd. „Заедно с нашия партньор Randox успяхме да създадем този иновативен бърз тест за много кратко време и вече сме готови да го предложим на пазара“, отбелязва Майер. Сега компанията проучва как може да помогне на лекарите и медицинския персонал в болничните заведения, включително болница „Робърт Бош“, за да бъдат тествани хората незабавно, така че да могат да работят възможно най-дълго без риск. Тестът на Bosch отговаря на стандартите за качество на Световната здравна организация (СЗО). Той ще влезе в употреба в Германия през месец април, а след това и на други пазари в Европа и по света.  

Източник: bosch.com

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.