×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

По време на aмериканския месец на сърцето, а именно февруари, доставчикът на съставките Gnosis by Lesaffre насърчава индустрията да прегледа последните клинични доказателства, показващи ролята на витамин К2 и на фолиевата киселина в поддържането на сърдечно-съдовото здраве

Витамин К2- за здраве на сърцето и костите

Клинични проучвания при хора показват, че витамин K2 осигурява сърдечно-съдова подкрепа чрез механизъм на действие, който не е достъпен чрез конвенционалните терапии. Съветът за отговорно хранене призна значителни клинични доказателства, показващи как витамин K2 подобрява здравето на сърцето и костите.

Според доклад, който разглежда няколко мета-анализа за всяко хранително вещество, разширената целенасочена употреба на витамин К2, може да намали случаите на коронарна артериална болест с 15,7%. Едногодишно сърдечно-съдово проучване на този витамин установява, че една година лечение, значително подобрява еластичните свойства на съдовете и насърчава здравословно кръвно налягане при жени с повишена артериална скованост.

В очакване на резултати от ново проучване

Започна и записването за новото многоцентрово, плацебо-контролирано, рандомизирано, отворено клинично изпитване, наречено VIKIPEDIA, което ще бъде първото проучване за оценка дали добавка с висока доза витамин K2 може да подобри артериалната скованост, сърдечно-съдовите заболявания, високото кръвно налягане и ефикасността на диализата при бъбречно болни. Опитът е забележителен, тъй като ще използва най-високата доза в клинично изпитване до момента, която е един милиграм дневно.

Има все повече доказателства, които предполагат, че витамин К2, особено менахинон-7, може да бъде „следващото голямо нещо“ в битката срещу съдовата калцификация. MenaQ7® MK-7 от Gnosis by Lessafre е уникална, бионалична форма на витамин К- 2, която играе съществена роля за здравето на артериите, чрез способността да поддържа правилния метаболизъм на калций в кръвоносните съдове и артериите.

Фолиева киселина- още един обещаващ помощник при сърдечно-съдови заболявания

Въпреки, че фолиевата киселина е добре известна за плодовитостта и бременността, тя също играе роля в сърдечно-съдовото здраве, според нови доказателства. Фолатът регулира нивата на хомоцистеин, а хомоцистеинът е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Мета-анализ от януари 2024 г. установява връзки между витамин А, витамин B-комплекс, витамин B6, фолат, витамин C и витамин D, като потенциални интервенции за намаляване на риска от инсулт. В скорошно проучване изследователите проследяват връзката между ежедневния прием на фолиева киселина, нарушеното сърдечно-съдово здраве и смъртността от всякаква причина. В резултат те заключват, че ежедневната консумация на фолиева киселина може да бъде полезна за намаляване на смъртността от сърдечно-съдови заболявания при възрастни с дисгликемия. Проучване от 2023 г. пък изследва въздействието на фолиевата киселина върху високото кръвно налягане, показвайки, че неадекватните или прекомерни нива могат да повишат както сърдечно-съдовите, така и цялостните здравословни проблеми при хора с хипертония. Признати за ролята си в развитието на бебето, фолатите сега са важни „играчи“ в сърдечно-съдовото здраве. Влиянието на фолиевата киселина върху регулирането на хомоцистеина е доказано, а Gnosis by Lesaffre е развълнуван да бъде в челните редици в подпомагането на глобалното население да защити своето сърдечно-съдово здраве с помощта на клинично доказаните си маркови съставки, включително MenaQ7 витамин K2 като MK-7 и Quatrefolic- супер активна формула на фолиева киселина.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.