×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Здравейте! Днес разговаряме с Радостин Райков и Йоана Калфинова, които намираме на едно игрище за плажен волейбол.

Можете ли да ни разкажете повече за плажния волейбол- кога е възникнал, какви са основните му правила- колко е голямо игрището, колко гейма е една игра, по колко човека има в отбор и т.н.?

Радостин:

Да, разбира се, здравейте! Спортът възниква още в началото на 20 век. След това влиза и в Олимпийските игри т.е. в момента на олимпийско ниво могат да се състезават волейболистите. Играе се два от три гейма, като първите два се играят до 21 точки, ако има тайбрек се играят до 15 точки. Това е разликата и със залата, в зала е до 25 точки самият гейм. Играе се от двама човека, с три докосвания отново през мрежата. Горе-долу е това като правила.

 

Вие кога започнахте да се занимавате с това и колко време ви отнемат тренировките- колко често тренирате?

Йоана:

По време на летния сезон, когато реално практикуваме най-активно спорта, тренираме почти всеки ден, като също така го комбинираме с фитнес, защото трябва да поддържаме добра физическа форма. Състезания преди имаше почти всяка седмица, тъй като имаше и световни серии по плажен волейбол в България, както и в чужбина, на които участвахме, но в момента за цялото лято ще има пет Републикански турнира, на които ще вземем участие.

Труден спорт ли е и ако да, защо?

 Радостин:

Ами бих казал, че е труден. Игрището е голямо, само двама човека са вътре, а и трябва да се съобразяваш с метеорологичните условия- навън си- може да духа. Понякога е много горещо, стигало се е до на 40 градуса температура да играем. Един гейм, ако продължава 20-30 минути, а мачът е около час, е доста натоварващо наистина.

Какви състезания ви предстоят сега през лятото и къде ще се проведат?

Йоана:

Остават още няколко кръга от Републиканското първенство по плажен волейбол. Първият, който предстои, е във Варна, вторият в Бургас, след това ще има турнир и в Бяла, който е близо до Варна. Също така аз участвам и в отбор по плажен тенис и ни предстои Републиканско състезание по плажен тенис, смесени двойки, където Natural factors ни подкрепиха отново.

Кой е най-големият ви успех досега?

Радостин:

Според мен, за мен най-големият успех е миналата година спечелването на Универсиадата, която беше, тъй като тя ни даде възможност тази година да участваме в Европейско първенство за университети, което ще се проведе в края на септември. Надяваме се там отново да покажем добри резултати и дори да вземем медал.

Йоана:

За мен честно казано може би републиканските първенства, на които два пъти съм ставала втора, също имам и трето място. Взимали сме участие с няколко момичета и в част от световните серии по плажен волейбол от веригата FIBB.

И накрая да ни кажете как се поддържате във форма? Доверявате ли се на натурални продукти и на кои? И кои са най-предпочитаните от вас хранителни добавки?

Йоана:

Разбира се, чрез подкрепата на Natural factors успяваме да си набавим необходимите хранителни добавки. Най-често използваме колагена, който е в комбинация с аминокиселини, също така и магнезий.

Благодаря ви за това интервю!

Благодарим и ние!   

Чуйте цялото интервю в звуковия файл 

                                                                            

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.