Изследванията сочат, че боровинките са един от най-ценните плодове. Проф. д-р Ричард Дж. Фланиган от Центъра по обществено здраве и кардиолог към Медицинския държавен университет в Колорадо (САЩ) обяснява защо – „Боровинките са чудесен източник на антиоксиданти и диетични фибри. Те съдържат повече антиоксиданти, отколкото всеки друг плод или зеленчук. Флавоноидите, намерени във вкусния плод, са в огромно количество. Ето защо те помагат за борбата със свободните радикали и доказано намаляват риска от сърдечно-съдови проблеми и някои видове рак. Има категорични проучвания, че боровинките подобряват концентрацията, паметта и способността за вземане на решения. Освен това те успешно се справят с инфекциите на пикочните пътища.”
Зеленият чай е богат на друг вид антиоксиданти. “Той съдържа уникални антиоксиданти наречени EGCG. Те се намират само в листата на този вид чай. Доказано е, че EGCG помага за пълното елиминиране на свободните радикали и забавя процеса на стареене”, обяснява д-р Нариндер Дигал, преподавател в Университета Вашингтон в Сиатъл (САЩ).
Добавете в списъка за пазаруване и доматите. Д-р Катлийн Зала, която от 20 години изучава причините и лечението на стреса казва: “Домати, независимо как се консумират – сурови, в супа или сос, намаляват риска от рак на простатата, рак на простатата и заболявания на храносмилателния тракт и помагат за лечението на депресия и психични разстройства. Те съдържат мощен антиоксидант, наречен ликопен. Изследване на Харвардския университет доказа, че рискът от сърдечни проблеми намалява с 30% при жени, които в продължение на 5 години консумират храни, богати на ликопен.”
Сигурно има причина французите да обичат толкова много червеното вино. То съдържа биофлавоноиди, феноли, ресвератрол, и танини – антиоксиданти, които понижават нивото на лошия холестерол.
Не се отказвайте и от ягодите. Вкусният плод подобрява работата на сърцето и кръвообращението като намалява натрупването на плаките по кръвоносните съдове.
Не на последно място е и черният чай. Доказано е, че антиоксидантите, които се намират в него намаляват риска от различни форми на рак, Алцхаймер, Паркинсон, ревматоиден артрит и подобряват работата на сърдечно-съдовата система. Изследователи от Бостан (САЩ) са открили, че ако пиете черен чай в продължение на две седмици, това ще подсили способността на имунна ви система да се бори с вирусите почти два пъти.
Ревита Ви препоръчва
Зеленчуков антиоксидант, 450 mg
Червена боровинка (плод), 465 mg
Калций & магнезий & витамин D, 250 mg
Витамин С – минерален произход, 500 mg
Витамин С – Алайв, 500 mg
Витамин С & шипка, 500 mg
Шийтаке & Майтаке, 400 mg
Коензим Q10, 30 mg
Коензим Q10, 50 mg
Коензим Q10, 100 mg
Зелен чай, 450 mg
Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК
Ленено масло, 474 ml
Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК
Ленено масло, 474 ml Супер лигнан