×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ленено маслоБлаготворните свойства на лененото семе са познати още от древността. Освен като храна, някои народи използвали маслото от лен и в приготвянето на мазила срещу кожни проблеми, както и като средство за облекчаване на запек.

В наши дни, предимствата на лененото семе са категорично доказани от медицинската наука. Установено е, че то е богат източник на полезни за здравето съставки, от които човешкият организъм ежедневно се нуждае.

Чистото, нерафинирано ленено масло, което се извлича от ленените семена, съдържа високо концентрирани омега-3, 6 и 9 мастни киселини, слузни вещества, витамините А, Е и F, цинк, магнезий и калий, както и много фибри, благоприятстващи храносмилането.

Свежото ленено масло, добито чрез студено пресоване е с високо съдържание на омега-3 -  полиненаситени мастни киселини, които изграждат мембраните на всяка клетка от човешкото тяло.

Омега-3 подпомагат нормалното функциониране на мозъка и зрението, подобряват обмяната на веществата, благоприятстват усвояването на кислорода и освобождаването на енергия. Тези важни киселини участват в синтезирането на хормоноподобните субстанции, наречени простагландини. Простагландините контролират възпалителните процеси и артериалното налягане, засилват естествената имунна защита и подпомагат бъбречната функция.

Защо да приемате ленено масло

Лененото семе често се препоръчва при проблеми с обмяната на веществата. Известно е, че то притежава меко слабително действие и подобрява перисталтиката. Благодарение на силно пречистващото си действие, лененото масло е отличен съюзник по време на диети, както и за профилактика на рак на дебелото черво.

Лененото масло е подходящо и за хора със сърдечно-съдови проблеми, включително исхемична болест на сърцето. Установено е, че редовният му прием допринася за предотвратяването на сърдечен пристъп, инфаркт и инсулт. Лененото масло способства както за намаляването на атеросклеротичните плаки, така и за редуциране на теглото и понижаване нивата на кръвното налягане.

Лененото масло облекчава симптомите при възпаления от различен произход, включително възпаления на ставите. Доказано е, че приемано ежедневно, подпомага хормоналния баланс и трайно подобрява състоянието на кожата.

Поради факта, че лененото семе е богато на лигнани и омега-3 мастни киселини, неговата употреба е силно препоръчителна и за хора с акне, псориазис, екземи и други кожни нарушения. Омега-3 инхибират т. нар. хронично възпаление, за което се счита че е сред основните причинители на акне. Лигнаните пък, регулират хормоналния баланс, посредством контрола върху продукцията на андрогени. Известно е, че прекомерният синтез на андрогени също води до появата на акне и други трудно податливи на лечение кожни възпаления.

Лененото масло има благоприятно действие и в периода на ПМС (предменструален синдром), както и по време на менопауза. Приемът му в тези случаи е подходящ, тъй като то укрепва нервната система и благоприятства състоянието не само на кожата, но и на косата.

И още нещо - ако сте вегетарианец, лененото семе е чудесна алтернатива за получаване на така необходимите за организма ви омега-3 мастни киселини.

 

ленено масло, супер лигнанАко решите да приемате ленено масло, задължително се информирайте за неговото качество. Ние ви препоръчваме Ленено масло Супер лигнан, чиито производител – Nature’s Way има дългогодишен опит в производството на продукти за здравето.Ленено масло Супер лигнан съдържа 57% от ценната омега-3 мастна киселина - алфа-линоленова киселина (ALA), добита от генно немодифицирани семена.

Ленено масло Супер лигнан е източник на чисто, органично, студено пресовано ленено масло, без съдържание на хексан и транс-мазнини!

Ленено масло Супер лигнан:

  • Подпомага поддържането на здрави кости, стави, коса и кожа.

  • Поддържа нормалното състояние на сърдечно-съдовата система

  • Намалява артериалното налягане

  • Действа профилактично срещу инсулт и инфаркт

  • Контролира нивата на холестерола и триглицеридите

  • Съдейства за редуциране на теглото

  • Подсилва имунната и нервната системи

  • Облекчава състоянието на жени в менопауза

  • Препоръчва в случаите на ПМС

  • Подобрява храносмилането и действа пречистващо


Вижте всички продукти с Ленено масло

Прочетете още за Ленено масло:

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.