×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Имунитет

 

Крайно време е да сменим фокуса на действията си при настинка и грип. Вместо да се чудим как да преборим бацилите, когато те вече са факт, е по-добре да направим така, че те изобщо да не могат да атакуват тялото ни. Това може да се случи само ако предварително подсилим имунната система чрез допълнителен прием на пробиотици, витамини, минерали и други полезни вещества. Поддържането на трилионите „добри” бактерии, които живеят в червата например, е един от най-успешните холистични естествени методи за укрепването на имунната система.

 

Имунната система включва лимфните възли, далака, костния мозък, тимусната жлеза, както и специализирани клетки и вещества. 70% от имунната ни система е разположена в дебелото черво. Това включва над хиляда вида бактерии и други полезни микроорганизми, които подпомагат разграждането на хранителните вещества, синтеза на полезни компоненти (като витамин К), борят се с патогените и имат изключително важна роля за добрия имунитет. Много фактори, включително антибиотици, стомашни инфекции, лоши хранителни навици и липса на фибри в храната могат да нарушат бактериалния баланс. Важна роля имат и пробиотиците, които намаляват продължителността на симптомите при грип и имат положително въздействие върху възпалителните, алергичните и автоимунните заболявания.

 

Стресът – разрушител на имунитета! Един от основните фактори, които сриват имунитета е стресът – физически, емоционален или ментален. Има различни начини за релаксация и намаляване на стреса. Дълбокото дишане е много важно, защото то намалява нивата на стресовия хормон кортизол, който влияе зле на мозъка, допринася за натрупването на мазнини в областта на корема и изтощава имунната защита. Много е важно човек да отделя време и за нещата, които го правят щастлив – хобита, срещи с приятели и други интереси, тъй като негативизмът пречи на пълното активиране на имунната система. Сънят също е изключително важен за имунната система, защото по време на нощния сън тялото се детоксикира, възстановява и лекува.



Нужно е повече движение! Спортът и физическите упражнения са изключително важни. Те раздвижват лимфата, а лимфната система транспортира имунните клетки и събира отпадните продукти от всички части на тялото.  Лимфната система няма помпа (за разлика от сърдечно-съдовата) и течността в нея се раздвижва само благодарение на мускулните контракции, затова е важно да се практикува ходене пеша, каране на колело, градинарство или някакъв вид спорт.

 

Допълнителен прием на хранителни вещества за укрепване на тялото и духа! Щом промените ежедневните си навици, идва ред на хранителните. Тук на първо място трябва да се споменат добавките, които подпомагат имунната система, намаляват възпаленията и подобряват общото здраве на организма.

 

Ето списък на седемте най-добри добавки за имунната система:

 

-пробиотици – подпомагат баланса на микроорганизмите в чревния тракт и по този начин подсилват имунната система. Намаляват продължителността на настинката и грипа, и повишават общата имунна активност.



-екстракт от чесън – подпомага действието на клетките-убийци, намалява симптомите и продължителността на грипа и настинките. бори се с окислителния стрес и възпалението, подпомага образуването на бели кръвни клетки и клетки естествени убийци (NK-клетки).



-екстракт от черен бъз – съдържа антиоксиданти, има силни антивирусни свойства и подпомага дихателната система.



-цинк – приемът на 70 мг цинк в рамките на първите 24 часа от вирусното заболяване, може да подобри значително здравето и да намали продължителността на заболяването.



-витамин С – ефективен антиоксидант, който подпомага тялото да се справи със симптомите на настинката и грипа.



-витамин D – регулира няколко имунни фактора, които се борят с бацилите, а изследванията потвърждават, че приемът му може да намали риска от възникване на грип.



-куркумин – антиоксидант, който подобрява чревното здраве и подсилва имунната система.



-зелен чай – съдържа голямо количество полифеноли, намалява риска от настинка и грип, подобрява метаболизма и увеличава енергията.

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.