
В продължение на 28 години д-р Йо Пан и екипът му изследвали 37 698 мъже и 83 644 жени. Всеки месец доброволците попълвали подробни въпросници за начина си на живот и хранене. Те били подлагани и на щателни кръвни и други тестове. В края на изследването били отбелязани 23 926 смъртни случая, като 5 910 от тях в следствие на сърдечни проблеми, а 9 464– от рак.
"Открихме, че високата консумация на месо значително повишава риска от сърдечни проблеми и ракови заболявания. Смъртността при хората, които предпочитат да се хранят по този начин е много висока. Алтернатива на червеното месо са рибата, птиците, ядките, пълнозърнестите храни. Хората, които ги включват редовно в диетата си, много по-рядко страдат от сърдечни проблеми”, се казва в доклада на учените.
Те доказали, че червеното месо повишава опасността за живота на човек с между 13 и 20%. Най-вредно се оказало преработеното месо. „Рискът от инфаркт или инсулт може да намали с 14% процента, ако ядете повече пълнозърнести продукти или с 19%, ако ежедневно включвате плодове и зеленчуци”, съветват още учените.
Ревита Ви препоръчва
Куркума 500 mg, антиоксидант, подпомага сърдечно-съдовата система
Куркума и мащерка 235 mg, понижава холестерола
Канела, 400 mg
Джинджифил (корен), 550 mg
Чесън (луковица), 580 mg
Чесън & магданоз, 545 mg
Гарлицин, 350 mg
Гарлицин HC, 400 mg
Гарлицин имун съпорт, 400 mg
Здраво сърце, 600 mg
Здраво сърце плюс, 1000 mg
Ситринол, 150 mg
Ситринол и фитостероли, 255 мg
Келп (кафяви водорасли), 660 mg
Коментари (0)
Нов коментар