×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Темата за храненето и всички здравословни практики, които можем да приложим за по-добър тонус, винаги е актуална. Сред продуктите, които могат бързо и лесно да ни дадат прилив на енергия и да заситят глада ни, са семената. Няма да повярвате какви полезни свойства имат тези „малки вълшебници“. Трябва само да им обърнем внимание и да ги прибавим към менюто си и ето – докато ни е вкусно, топим мазнини, набавяме фибри и витамини и вдигаме нивото на омега 3 мастни киселини. Какво по-хубаво от това?



УНИКАЛНИЯ СЪСТАВ НА ЛЕНЕНОТО СЕМЕ ГО ПРЕВРЪЩА В ЕДНА ОТ НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ДОБАВКИ КЪМ НАШАТА ХРАНА

То е богато на Омега 3 мастни киселини, антиоксиданти, фибри и витамини от В-групата. Високото количество на мазнини и фибри и ниското ниво на въглехидрати създават бързо усещане за ситост и правят лененото семе изключително подходящо при хранителни режими и диети.

Фибрите в лененото семе помагат за поддържането на нисък холестерол, стабилизират нивото на кръвната захар и нормализират стомашно–чревните функции. Омега 3 киселините, от своя страна, предотвратяват втвърдяването на артериите, като по този начин намаляват значително риска от сърдечни заболявания, артрит, инфаркт, инсулт и диабет.

КАК МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНИТЕ?

Наличието на фитохимикали и антиоксиданти балансира женските хормони и намалява риска от формиране на ракови образования.

Лененото семе е богато на фитоестрогени. Те представляват растителни съединения, които имитират действието на естрогена в организма. Това може да бъде особено полезно за жени, които изпитват хормонален дисбаланс по време на менопауза или ПМС.

Лененото семе балансира нивата на естроген. То съдържа лигнани, които могат да помогнат за балансиране на нивата на естроген в организма. Това може да бъде от полза за жени с доминиращи естрогенни заболявания като рак на гърдата, фиброми или ендометриоза.

Лененото семе намалява симптомите на менопаузата. Веществата съдържащи се в тези семена могат да помогнат за намаляване на често срещаните симптоми на менопаузата като горещи вълни, нощно изпотяване и вагинална сухота.

Лененото семе регулира менструалния цикъл. „Вълшебното семе“ може да помогне за регулиране на менструалния цикъл чрез балансиране на нивата на хормоните и намаляване на възпаленията в организма.

РАБОТИ ЗА СИЛНО СЪРЦЕ ПРИ МЪЖЕТЕ

Разбира се, няма вълшебено хапче за мъжкото здраве, нито суперхрана, която напълно да промени диетата ви. Но когато се добави към други здравословни навици, дневната доза ленено семе е лесен начин да си набавите повече фибри, допълнителни Омега-3 мазнини и голямо количество витамини и минерали.

Лененото семе помага за здравето на простатата. Смята се, че група хормонални съставки на растителна основа (известни също като фитоестрогени) могат да имат хормонален балансиращ ефект върху тестостерона при мъжете.  Въпреки че не е категорично доказано, изглежда, че богатите на фитоестрогени храни, като соята и лененото семе, могат да имат защитен ефект срещу рака на простатата.

Лененото семе подкрепя сърдечносъдовата система. Това семе е пълно с хранителни вещества, които имат потенциала да помогнат за намаляване на сърдечносъдовите рискови фактори, като триглицериди, холестеролов баланс и кръвно налягане. Ползите от лененото семе се постигат чрез консумиране на семената, а не на ленено масло, така че изберете смляно ленено семе, за да се възползвате от кардиопротективните ползи на това малко чудо за мъжкото здраве.

Лененото семе помага за загубата на тегло. Представете си храна, която ви помага да се чувствате сити за по-дълго време, има потенциала да намали инсулиновата резистентност и може да помогне в борбата за отслабване. Лененото семе може да е отговорът, който търсите. Чудесен източник на фибри, с много ниско съдържание на Gi, пълен с протеини и здравословни мазнини, които помагат за регулиране на апетита и за управление на здравословната реакция на кръвната захар и инсулина.

Лененото семе има още редица ползотворни действия:

  • подсилва организма в стресови ситуации,
  • влияе положително върху функциите на черния дроб,
  • увеличава усвояемостта на калция

Добре е да се комбинира с богати на калций храни като риба и бобови храни, тофу, различни видове зеле (обикновено, брюкселско, броколи, карфиол). Много хора обръщат внимание само на това да ядат богати на калций храни, без да знаят, че също толкова важно е калцият, който са приели да бъде усвоен от организма. Често пъти комбинираме храни богати на калций с храни, които пречат за усвояването му, което свежда ползите до минимум.

Ленът скъсява времето за възстановяване на мускулите след тренировка и намира приложение в храненето сред спортисти и бодибилдъри.

Лененото семе има положително въздействие върху зрението, дори действа облекчаващо при някои алергии.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Ралица Евгениева

По образование икономист, по професия журналист, по призвание майка, по душа творец и мечтател.

С над 10-годишен опит в журналистиката, нито една от медиите не ми е чужда: вестници, списания, телевизия, радио и интернет информационни сайтове.

Обичам да пиша за различни неща, но здравословният начин на живот ми е любимата тема. Чета много и съм любопитна да знам всичко!

Продуктът беше успешно добавен в любими.