×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Мускулна треска


Един от най-силните демотивиращи фактори да започнем да тренираме, определено, е рискът от мускулна треска. Тя е така да се каже задължителен симптом на преходното състояние от заседяване и липса на движение към активен начин на живот. Но истината е и, че редовно трениращите не са имунизирани срещу болките в мускулатурата след тежко физическо натоварване.


Съвети за премахване на болката в мускулатурата след тренировка  

За щастие, съществуват множество модерни медикаменти, а и народни средства против класическите болки в краката след фитнеса. От друга страна, нека не забравяме един от най-сериозните и смислени постулати в медицината – превенцията е най-доброто лекарство.

Възможно ли е обаче наистина да предотвратим мускулната треска след тренировка? И да избегнем всички нейни силни симптоми като скованост в движенията, трудна подвижност и невъзможност за изпълнение на обикновени действия като ставане, сядане, клякане и тичане? И изобщо има ли такова нещо като предварителен лек срещу мускулна треска или трябва да се примирим, че тя е задължително следствие от тренировката и колкото и да е продължителна, просто трябва да я изтърпим?

Всъщност, не е нужно да търпите нищо. Ако страдате от болка в мускулатурата след физическо натоварване, веднага вземете противовъзпалителни хапчета, осигурете си почивка и на следващия ден вместо да тренирате, заменете движението с бързо ходене или разходка. Един аспирин е напълно достатъчен на ден, за да се справите с мускулната треска в краката, корема или ръцете. Студеният душ допълнително ще отпусне мускулатурата.


Как да се справим с мускулната треска завинаги?

За премахване на дискомфорта и болезненото усещане в мускулатурата след тренировки съществува не един лек, но за да направим така, че тя да не се появи изобщо, е редно да спазваме няколко правила и то накуп, а именно:

  • никога не надвишавайте нивото си на издръжливост и сила;

  • слушайте тялото си и ако сметнете, че дадено упражнение е непосилно за вас, оставете го за по-подходящ момент в бъдеще;

  • правете не много бройки от едно упражнение, а няколко серии с почивки между тях;

  • приемайте добавки, които да подсилват вашата мускулатура преди, по време и след тренировка;

  • никога не тренирайте с травма, защото по този начин ще затормозите съседни или алтернативни групи от мускули, чиито тъкани ще претърпят сериозно натоварване и възпаление;

  • увеличавайте постепенно обема и интензитета на тренировките и всяко едно упражнение от тях;

  • при практика с гири, за всяко нововъведено упражнение, намалете общата им тежест.


Допълнителни съвети за предотвратяване на мускулната треска

Освен фитнес инструкторите, нутриционистите също си имат свой пакет от насоки за целта. Те съветват, например, трениращите да увеличат приема на вода преди и след тренировка. Освен това, оказва се и, че правилното хранене също може значително да намали риска от силна (или каквато и да е) мускулна треска. Според експертите, за да избегнете дискомфорт в мускулатурата след физическо натоварване, е важно да наблегнете на следните храни: червено месо, семена с високо съдържание на полезни мазнини, яйца, джинджифил и череши. Както виждате в този примерен хранителен режим преобладават протеините, а сред полезните свойства на изброените продукти най-често присъстващото е противовъзпалителното.

Прилагайки всички трикове за превенция от мускулна треска, е повече от възможно никога повече да не я изпитвате. Дори да сте начинаещ в тренировките. Разбира се, когато тя се появи, винаги можете да прибегнете към познатите терапевтични средства и след възстановяване да се опитате отново да я избегнете чрез упоменатите от нас съвети и насоки в материала.

Успех!  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.