×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Биотин

Биотин принадлежи към групата на витамините от група В и може да се синтезира от бактерия в червата. Участва в производството и използването на мазнините и аминокиселините.

Дефицитът на биотин при възрастните е свързан със суха, люспеста кожа, гадене, анорексия, себорея.

При бебетата под 6-месечна възраст симптомите на дефицит обикновено вклюват себореен дерматит, продължителен обрив в областта на памперса и косопад.

Заздравява ноктите и косата. Ранните изследвания в тази област идват от ветеринарната медицина, тъй като той доказано повишава устойчивостта на копитата при прасета и коне. Изследванията върху хора показват, че приемът на 2500 mg биотин дневно може да доведе до 25% увеличаване на дебелината на ноктите при хора с чупливи нокти, а при 91% от пациентите ще се наблюдава видимо подобрение. Полезното действие на биотина върху косата вероятно е свързано със способността му да подобрява метаболизма на мазнините в скалпа, подобен е ефектът му и при себореен дерматит.

Revita Ви препоръчва: Алайв коса, кожа и нокти (60 желирани таблетки) - бързодействаща формула, която възстановява здравината на ноктите, подсилва косата, освежава кожата! 

Облекчава симптомите при себореен дерматит. Себорейният дерматит е често срещано състояние, което се свързва с прекомерна омазненост и пърхот. При себорея скалпът може да бъде жълтеникав, сух или мазен. Себорейният дерматит обикновено се наблюдава при бебетата или при хората на средна възраст и е свързан с периодична проява. Има няколко описани случая на лечение на себореендерматит при бебета с помощта на биотин. Случаите на продължителен обрив в областта на памперса също се повлияват добре от биотина. При възрастни хора със себореен дерматит лечението с биотин е още по-ефективно, когато биотинът се комбинира с останалите витамини от В групата.

Подобрява инсулиновата чувствителност. Това му въздействие е резултат от увеличаване активността  на ензима глюкокиназа, който е свързан с усвояването на кръвната захар в черния дроб. Понижава нивата на кръвна захар на гладно и подобряване контрола на глюкоза в кръвта при диабет тип 2. Няколко изследвания проследяват приема на биотин в комбинация с хром за подобряване контрола на кръвната захар и понижаване нивата на триглицериди при пациенти с диабет тип 2. Високите дози са полезни и за лечението на остра диабетна невропатия.

Препоръчителни дози. За подобряване здравето на ноктите и косата се препоръчва приема на 1000 до 3000 mcg два пъти дневно. За бебета, които не са на кърма, се препоръчва приема на 100-300 mcg дневно. При лечението на диабет и диабетна невропатия могат да се приемат 4 до 8 mg два пъти дневно.

Безопасност и взаимодействия. Биотинът е изключително безопасен и при приема му не се наблюдават никакви странични ефекти. Антибиотиците могат да понижат нивата на биотин в резултат от разрушаване на полезната бактерия, която го синтезира в червата. Биотинът има синергично действие с други витамини от група В, както и с коензим Q10 и карнитин. Важно е също да се знае, че алкохолът инхибира абсорбцията и използването на биотина от тялото.

Хората, които страдат от диабет, трябва да приемат внимателно биотина, тъй като високите дози (над 4 mg) могат да доведат до понижаване на кръвната захар, а това от своя страна да доведе до промяна в дозите инсулин или други приемани лекарства. Високите дози биотин (над 3000 mcg) може да променят резултатите при определени тестове.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.