×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Чували ли сте за понятието протеом? Преди време ви споделихме доста информация по темата за стареенето на клетките. Днес ще продължим с още интересни факти, тъй като това е една от темите, която вълнува почти всички ни и е основна тема на бъдещето- ще можем ли да спрем въздействието на времето върху нас и как ще се случи това?


Протеомът е съвкупността от всички телесни протеини, произведени от клетка, тъкан или организъм за даден период от време. Питате се защо той е толкова важен фактор при стареенето на клетките? Отговорът е много лесен- защото оцеляването на организма зависи от функцията на неговите протеини. А това важи и за стареенето. Ако въздействаме върху измененията на протеома, които са основната причина за биологичното стареене, тогава е напълно възможно да намалим и дори напълно предотвратим последствията.

При изучаване на някои от най-устойчивите организми, които съществуват при екстремни условия на температура, pH, соленост или радиация, се установява, че когато тези микроорганизми са подложени на екстремна радиация, те могат да оцелеят, дори когато тяхната ДНК е изключително увредена. В последствие тяхната ДНК може да бъде напълно възстановена от добре защитени протеини.

Ролята на протеома

Един от най-известните професори, занимавали се с ролята на протеома, е професор Мирослав Радман, който е един от най-добрите генетични биолози в света. Известен е с откритието си за SOS реакцията при увреждане на ДНК и коригиране на грешки в ДНК. Член е на Френската академия на науките, Националната академия на науките (САЩ) и Американската академия на изкуствата и науките (САЩ). Неговото изследване върху увреждането на протеома като първопричина за заболявания, свързани с възрастта, като болестта на Паркинсон, Алцхаймер и др., отворя най-широката „врата“ за лечение на заболявания, свързани с възрастта. На засилен интерес се радва методът за защита на протеома от увреждане, с помощта на който можем да поддържаме младостта на кожата си. Как се случва това? Не се отказвайте да четете.

Дали сте чували за NAOS?

Това е водеща международна компания в козметичната индустрия. Благодарение на Jean-Noël Thorel, фармацевт-биолог, се преобръщат установените разбирания за козметичната индустрия. Той създава нов подход, наречен екобиология или изкуството да запазим екосистемата на кожата, чрез подсилване на естествените й механизми. В основата на този подход е идеята да научим кожата как да функционира правилно, вместо да я третираме прекомерно.

Откъде води началото си този подход?

От една снежна бактерия. Снежната бактерия, открита в снежинките през 2010 година, разполага със забележителни сили за оцеляване, което ѝ позволява да устоява на UV радиацията и на оксидативния стрес. Именно тази снежна бактерия е източник на биомолекули, които са един от най-добрите протектори на стареенето на клетките на кожата. Тези молекули са естествени защитници на процесите в кожата и ефективни протеомни „предпазители“. Те защитават триизмерната функционална структура на протеините и са протеиново свързан антиоксидантен щит, предпазващ от карбонилация.

Изследователските екипи на NAOS идентифицират квази-безсмъртната снежна бактерия, чийто протеом е естествено защитен от уникални молекули, наречени антиоксидантни шаперони. Тези шаперони осигуряват на кожния протеом огромна и трайна защита, която значително забавя процеса на стареене. Те имат двоен механизъм на действие – на шаперон и на антиоксидант и благодарение на този механизъм предотвратяват необратимото увреждане на кожния протеом, както и по-бързото възстановяване на клетките и тъканите в дългосрочен план. Този нов подход представлява най-добрата защита срещу стареенето на кожата.

И накрая- най-лесно обяснено- тъй като протеините са в основата на всички жизнени функции, защитата и възстановяването на протеома е изключително важно в предотвратяване на разграждането на колаген и еластин и именно тази защита осигурява еластична и видимо по-млада кожа. Патентованата биотехнология AGE PROTEOM™ благонадеждно предпазва от необратимо увреждане на протеините. Това е защита, която доказано превъзхожда ефекта на CoQ10, на глутатиона, на аскорбиновата киселина и на ликопена.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.