×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
И ето, че навлязохме в период, в който времето навън става все по-непредсказуемо, постепенно се завръща ярката дневна светлина, топлината се усеща все повече, а дългоочакваната пролет е ей там, зад ъгъла. И колкото и хубаво да е захвърлянето на дебелите зимни дрехи и наближаването на дългия ден, в който светлината ни дава много повече настроение, толкова е и необходимо да се настроим за тези промени, тъй като те могат да повлияят на естествения ни биоритъм, на нашето настроение и енергия и то не винаги в положителен аспект. Това е така, защото всеки преход изисква време и защото телата ни са били програмирани в друг режим почти цели 6 месеца


Първата стъпка в справянето с този преход е да се научите да слушате тялото си и да разпознавате признаците на промяната. Например, може да започнете да изпитвате прекомерна умора, въпреки достатъчно сън, или необяснима раздразнителност. Важно е да не пренебрегвате тези симптоми и да предприемете стъпки, за да сведете до минимум въздействието им върху вашето здраве и благосъстояние.

Подготовката за края на зимата трябва да се съсредоточи върху постепенното адаптиране на нашите навици на живот, особено хранителните навици, излагането ни на светлина и рутината ни на сън. Отделянето на време за разбиране и уважение към този преход, може значително да помогне за намаляване на неговите нежелани ефекти.

Хранителна стратегия за края на зиматa

  • Хидратация- през зимата имаме по-малка нужда да пием вода, защото се потим по-малко, но хидратацията е от съществено значение за много функции в нашето тяло. С края на зимата, не забравяйте да пиете много вода.
  • Сезонни храни- късните зимни зеленчуци и плодове, като портокали, грейпфрут, ябълки и круши, са богати на витамини и антиоксиданти, които са полезни за нашата имунна система.
  • Балансирана диета- ще помогне на тялото ви да функционира оптимално и да се подготви за прехода към пролетта. Опитайте се да ядете здравословна доза протеини, въглехидрати и здравословни мазнини с всяко хранене.
  • Планирайте храненията си- винаги е добра идея да го правите предварително. Това може да ви помогне да сте сигурни, че приемате балансирана и питателна храна.

Светлинна терапия

Добро решение за по-ведро посрещане на края на зимата. Този метод включва излагане на изкуствена светлина, имитираща слънчева такава. Целта е да се стимулира производството на мозъчни химикали, като серотонин (хормона на настроението) и мелатонин (хормона на съня), за да се помогне на тялото да се чувства по-будно и енергично. Препоръчително е да се излагате на тази светлина всеки ден за около 30 минути. Това е най-добре да се прави сутрин, за да имитира естествената дневна светлина и да подготви тялото ви за деня.

Адаптирайте режима си на сън за плавен преход към пролетта

  • В края на зимата дните постепенно стават по-дълги. Това може да повлияе на телесния ви часовник, който разчита на дневната светлина, за да регулира циклите на сън и събуждане. Опитайте се да се възползвате от естествената светлина, колкото е възможно повече през деня и намалете излагането си на светлина, особено от екрани, вечер.
  • Оптимизирайте средата си за сън. Дръжте спалнята си на хладна температура, около 18-20 градуса по Целзий, за да улесните съня си. Дори когато дните стават по-дълги, уверете се, че спалнята ви остава достатъчно тъмна, за да насърчи качествения сън.
  • Помислете за включване на практики за релаксация във вашата рутина преди лягане, като леко разтягане, четене или медитация. Това може да помогне за задействане на знаци за сън и да улесни плавния преход към времето за лягане.

Важно е да ползвате тези съвети, ако не искате да попаднете в плен на пролетната умора внезапно. Периодът на преход винаги трябва да е плавен, за да си гарантирате чудесно посрещане на пролетта- отпочинали, енергични и в добро настроение.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.