×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

„Чуй тези думи, ти, който искаш да узнаеш всичко за природата. Ако не намериш вътре в себе си това, което търсиш, няма да го намериш никъде. Ако не виждаш чудесата в своята къща, как ще ги видиш другаде? Вътре в теб е скрито съкровището на съкровищата. Опознай себе си, за да опознаеш Вселената и Бог.“ Максимата „Познай себе си“, е гравирана преди много векове върху камъка над входа на храма на Аполон в Делфи, Гърция. Оттогава учени, мистици и мъдреци разсъждават по темата и търсят отговора на въпроса: „Кои всъщност сме ние?“. Трябва да се опознаем, за да се сприятелим със себе си. Това е най-благородното дело – самооткритие и самопознание. Защото само когато познаваме себе си, бихме могли да опознаем и другите и да имаме правилно разбиране и виждане за света



Ние искаме да изследваме структурата на Вселената, да открием истината за света, да достигнем дълбините на океана и да изкачим най-високите върхове; ние търсим нови звезди по небосклона и искаме контакт с извънземни; ние винаги гледаме навън и сочим с пръст другите, но всъщност знаем ли кои сме ние самите и защо сме на тази Земя?

Започваме да разбираме, че сме това, което осъзнаваме, че не сме. Не сме това физическо тяло. Не сме името, с което са ни нарекли. Ние не сме славата, която имаме, нито професията, която работим. Не сме това, което сме учили и закачените дипломи на стената. Тогава какво сме? Ние сме много повече от всичко досега изброено.

Ние сме част от безграничната енергия, малката светлинка, която е слязла на земята, за да се прояви, да се заземи и да оживее във физическо тяло като частица от Майката Земя, петте елемента (земя, вода, огън, въздух и енергия) и да преживее чудесата на живота.

Но всеки познава себе си най-добре, защото, ако има друг, който го познава по-добре от самия него, е неговият учител. Затова най-добре е да опознаеш сам себе си, вместо да оставиш на другите да ти кажат кой си

Човекът е сложна система, която включва видимо физическо тяло и невидимо, фино енергийно тяло. Много хора, чието светоусещане е основано само на петте физически сетива, вярват, че живите същества и по-специално човекът, притежават само физическо тяло. Именно заради тези възгледи, когато се говори за човешко здраве, вниманието е насочено към лечебни методи, средства и практики за изцеление само на физическото тяло. Но ние сме много повече. Освен него имаме фино енергийно тяло, енергийно поле, което обгръща всички живи същества.

Имаме етерно, емоционално, ментално, астрално, духовно тяло и още няколко енергийни слоя, които изграждат нашето излъчване, нашето електромагнитно поле и нашата аура.

Всеки човек има 7 основни енергийни центъра – или чакри, които са входовете към енергийните ни тела

Ние сме многомерни същества и всяка една наша същност трябва да е хармонична с останалите, за да познаваме себе си и да живеем по-щастливо в това физическо тяло в третото измерение - да сме физически, емоционално и духовно здрави. Ние сме като дървото – може да оприличим тялото с кореновата система на дървото, емоциите и мислите ни са стеблото, по което текат жизнените сокове, а короната е нашата душа и връзката ни с гората, която е духът. Има и коренова система – микориза, която символично е връзката между всички дървета в гората.

Видимата ни част се нарича физическо тяло, което може да бъде видяно или докоснато чрез обикновените сетива. Невидимата ни част се състои от енергийно тяло и съзнание, които можем да усетим и развиваме чрез: активацията на чакрите и работата с тях и чрез други енергийни практики, като медитация, дихателни техники и йога, за култивиране на интуицията ни, шестото чувство, третото око и връзката ни с необятния космос.

Чакрите, енергийните канали и тела са основните компоненти от енергийната анатомия на човека като част от универсалната енергия, която захранва всички живи същества във физическо тяло и всички същности в невидимия за нашите сетива енергиен спектър.

Чакрите са ключалките, входовете към енергийните тела

и чрез активиране, пречистване и работа с тях, ние укрепваме и заздравяваме електромагнитното си поле и озаряваме аурата си, като я правим непробиваема за ниски честоти и вредни влияния.

Лекарите биха описали чакрата като преплитащи се нервни сплитове. Езотериците - като вортекси или спирали от движеща се енергия. Йогите биха нарекли чакрите ултра клетки или светлинни кристали, които събират и концентрират енергията и т.н. Всеки един от тях е прав, защото чакрите притежават всички тези характеристики и свойства.

Чакрата няма видимо проявление, защото няма физическа форма. Тя може да бъде представена чрез нейните свойства, така както умът може да бъде онагледен чрез мислите; електричеството – чрез светлината, радиото и телевизията чрез вълни и честоти и т.н. Ако можем да направим аналогия, на физическо ниво жлезите с вътрешна секреция и ендокринната система могат да се сравнят с част от функциите и значението на чакрите, но те имат много повече отговорности и предназначения. 

Чакрите се определят като центрове за приемане, усвояване и изпращане на универсална енергия

 Те са нашата връзка с необятния космос и другите измерения, невидимите светове и паралелните реалности. Чрез чакрите можем да управляваме тази енергия за нашето физическо здраве, емоционалното ни състояние и духовното ни пробуждане.

Функциите на чакрите са аналогични на твърдия диск на компютъра. Мощен диск, който постоянно се обновява и осигурява огромно количество пространство и информация, и едновременно с това помага на другите програми в компютъра да работят. Чакрите ни образуват координатната мрежа за нашата сложна система от тяло, ум и душа.

Всяка чакра има физическо, емоционално, ментално, астрално и духовно значение за нашето физическо и емоционално здраве и за духовното ни развитие. Всяка клетка или орган в нашето физическо тяло е свързан с поне една чакра.

Всяка чакра има име на древния език санскрит, но за лекота ги обозначаваме с числата от 1 до 7. Чакрите 1, 2 и 3, или долните чакри, са енергийните центрове, които съответстват на преживяванията от миналото, на връзката с предците и с това, което наричаме племенно съзнание и инстинкт за оцеляване. В историята си човечеството винаги се е осланяло на трите долни чакри основно за да оцелее, и затова и до днес повечето хора са на това  ниво – чакра 2 и чакра 3. Докато човек е подвластен на чакра 1, 2 и 3 и те управляват нашия живот, духовно ни развитие ще остане блокирано.

Затова знанието за енергийните анатомия, канали и тела, трябва да достигнат до повече хора, стимулирайки  тяхното осъзнаване и духовно израстване и развитие. Всички мъдреци, учители и мистици предсказват, че това ще се случи в ерата на „Водолея“, когато Земята преминава в специален светлиненен поток – наречен „Златната епоха“, което се случва веднъж на 26000 години и ще продължи около 3000 години. Някои от нас и бъдещите поколения ще са свидетели на това грандиозно епохално събитие. Нашето поколение е благословено, защото ние преживяваме няколко епохални космически събития:

  1. Преминаването от едно хилядолетие в друго – или прехода в две-хилядната година;
  2. Преминаването от една ера в друга – или от ерата на „рибите“ и страданието (кръста) в ерата на „водолея“ и духовното и технологичното развитие и знака на пентаграма или звездата;
  3. Прецесията, която се случва веднъж на 26000 години и влизането на Земята като планета в светлинен поток. Заедно със Земята всички хора ще получат тази висша енергия от светлина за разширяване на съзнанието и духовното обогатяване на цялото човечество, което ще доведе до „златната земя“.

И така продължаваме с чакра 4, позната още като сърдечната чакра. Тя е средата, нулевата точка на координатната система и свързва долните 3 чакри на физическото тялото с горните 3 чакри - на нашата енергийна, духовна и божествена същност. Чакра 4 е символа за безусловната любов.

Горните чакри са духовни чакри. Те се свързват с по-висши духовни търсения на човека

Чакрите са основната програма, ръководството, което управлява нашия живот – от инстинкта за самосъхранение, до свръхсъзнанието, съзнателно планираните стратегии и творческите прояви.

Седемте чакри са от ключово значение за нашето физическо здраве, емоциална стабилност, умствени способности и най-вече за духовната еволюция на всяко човешко същество.

Само с активацията и поддържането на активността на чакрите, последвано от редовно практикуване на медитация, дихателни техники и йога, можем да постигнем баланс и хармония на физическо, емоционално, ментално и духовно здраве и благополучие.

РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ЧАКРИТЕ И ОТГОВОРНОСТИТЕ ИМ ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ НА ЧОВЕКА

ЧАКРА 7: Намира се на върха на главата и е отговорна за нервната система, метаболизма и лимфата. Регулира дейността на ендокринната система и е свързана с хипофизата, с различни психични нарушения. Тя е връзката ни с необятния Космос, паралелните светове и измерения.

ЧАКРА 6: Намира се в средата на челото. Свързва се с жлезата епифиза и с възприятия отвъд петте сетива. Наричана е още „трето око” или „шесто сетиво”, „шесто чувство“.

ЧАКРА 5: Намира се на гръбначния стълб между горните части на лопатките. Свързана е с дихателната система, щитовидната жлеза, паращитовидните жлези и кожата. 

ЧАКРА 4: Намира се на гръбначния стълб на нивото на сърцето. Свързана е със сърдечния сплит и с функцията на сърцето и тимусната жлеза. Отговаря за сърдечно-съдовата система.

ЧАКРА 3: Намира се на гръбначния стълб на нивото на пъпа. Свързана е с храносмилателната и отделителната система и с образуването на кръвта.  Свързана е с панкреаса и надбъбречните жлези.

ЧАКРА 2: Намира се на нивото на опашната кост и отговаря за репродуктивните органи и половата система. Свързна е с яйчниците при жената и простатата при мъжа.

ЧАКРА 1: Разположена е между ануса и гениталиите и е свързана с всички органи в областта и по-надолу: основата на гръбначния стълб, опашната кост, краката, ходилата, костите, ректума, имунната система, гръбначния стълб и медулата на надбъбречните жлези. Тази чакра е връзката ни с майката Земя.

ЕМОЦИОНАЛЕН АСПЕКТ НА ЧАКРИТЕ

В живота си сме ръководени от своите чувства. Има две основни чувства – любов и страх, а всички емоции са техни производни.  Всяка чакра е като база данни, в която се съхранява цялата информация от нашето минало (включително и от минали животи). В тях са записани биологичните характеристики на нашите предци и наследствените черти. Чакрите са запечатали целия опит от миналото – племенното съзнание, страховете, традициите, обичаите и навиците, които сме наследили от предците си и които подсъзнателно продължаваме да следваме. В чакрите се съхранява всичко, което е било запечатано в нашето съзнание и подсъзнание от 7 поколения назад.

Чрез активирането на чакрите можем да трансформираме целия негативен опит от миналото. Да изтрием емоционалната база данни, блокираща нашето настояще и бъдеще. Едва тогава ще преодолеем негативността и ще можем да се разделим с навиците и традициите, които вече не ни служат.

В процеса на еволюцията ние сме се страхували, защото е трябвало да оцеляваме. Например, страхът от тъмнината, в която се крие неизвестното или страхът, че никога повече няма да видим любимите си хора заради битки и войни. Когато имаме отрицателни емоции и се страхуваме, съществува опасност да се разболеем, а болестта от своя страна е знак за това, че е възпрепятствано свободното протичане на енергията през чакрите и енергийните ни канали. Само когато осъзнаем страха си и разберем корена и първоизточника му, ще можем да се справим с него, със стреса, тревожността, депресиите и други подобни модерни болести. Всяка болест или физическо неразположение е заради енергиен дисбаланс и енергийни блокажи.

ДУХОВЕН АСПЕКТ НА ЧАКРИТЕ

Чакрите са енергийната връзка между нашето физическо и енергийно тяло с енергията на Вселената. Когато енергията протича през нашите чакри свободно и в изобилие, тогава сме здрави и се чувстваме щастливи, омиротворени и свободни. Тогава изпитваме благодарност и гледаме положително на живота.

Самолечебните способности на тялото са забележителни, но заради енергийното задръстване тази вълшебна машина престава да функционира правилно. В този момент тялото започва да ни изпраща сигнали, че нещо не е наред. То има способността да мобилизира всяка здрава клетка да сътрудничи с останалите клетки (невропластичност и епигенетика) и по този начин да създаде среда, в която да се случи самолечение. Но заради замърсената физическа, електромагнитна и енергийна среда, в която живеем, ние сме загубили способностите си да се самолекуваме.  Трябва да направим бай-пас на местата, където има блокажи и да пречистим енергийната си система от всички стари спомени и минал опит. Чрез активирането на чакрите ние строим отново магистралите в нашата енергийна карта, за да може енергията да протече и тялото да стане чисто и леко.

На изток цветето лотос е символ на чакрите, тъй като представя трите нива на духовното развитие – корените му са в калта (символ на невежеството), но си проправя път през водата (действие) и накрая излиза на повърхността, където може да поеме въздух и да получи светлината на слънцето (просветление). Това е и пътят, който човек извървява между падането на здрача и зазоряването, между деня и нощта, между смъртта и живота.

На запад розата е символът за просветление. Човек минава през болката, страха и унижението и сам се набожда на нейните тръни, за да може един ден да спре да обръща внимание на тръните, да преодолее болката от тях, за да усети вълшебният аромат на розата и да пие от нейния лечебен нектар. Не случайно розата е символът на България.

В следващата статия от поредицата „енергийна анатомия“ ще говорим по-подробно за значението на чакрите за физическото здраве, емоционалната стабилност, менталната яснота и духовното развитие на човека.


Четете втора част на статията ТУК

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Грънчарова

Силвана Грънчарова е родена в гр. Русе, България през 1965 г., но казва за себе си, че е гражданин на света, посетила над 60 държави на 5-те континента.

В младежките си години е била професионален състезател по баскетбол и дори е представлявала България в националния отбор по баскетбол за жени. 
Завършила е Националната Спортна Академия с магистърска степен треньор по баскетбол и учител по физическо възпитание.

След това е направила пълен обрат в живота си и е започнала кариера в областта на икономиката и банкирането, с диплома по банково дело към УНСС. Има 21 години банков стаж, от които 12 години в световната Citibank и 4 години в Лондон. От 2010 до 2012 г. е един от тримата управляващи клона на Ситибанк в София. Но независимо от отличната кариера и добрия жизнен стандарт, Силвана има търсения в живота, извън обикновената кариера в професията.

Следва поредният повратен момент в живота й, когато през 2012 г. решава да напусне банковата система, за да изследва безкрайните възможности на живота по пътя на личностното развитие и духовно израстване.

През 2002 г. Силвана започва да изучава метода на Универсалната Енергия (по-късно познат като Хуеса) и става един от основните организатори и преподаватели на метода на Хуеса в България и по света и 7 години е директор на европейския център на Хуеса в Босна и Херцеговина.

От 2020 г. Силвана е в България и е автор на книгите „Дишай, за да живееш", „Учебно помагало по енергийна анатомия" и „Работилничка за самоуправление – за деца, юноши и техните родители". Трите книги са мост между науката и духовността, в които авторът от личен опит разкрива тайните към една успешна професиоална кариера в съчетание с формулите за здраве, дълголетие и благоденствие.

Продуктът беше успешно добавен в любими.